BACKGROUND

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΜΟΣ,ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ.....



Τα σενάρια από την περασμένη εβδομάδα για πρόωρες εκλογές, έχουν φουντώσει. Ειδικά μετά το χθεσινό "λάβαρο" που σήκωσε ο Λοβέρδος, οι "ειδικοί αναλυτές" έχουν αρχίσει τα σενάρια για ανασχηματισμούς, εκλογές, επιστροφή στη δραχμή και άλλα τέτοια.

Ρίξτε μια ματιά στα φύλλα των εφημερίδων. Φεύγει με εκλογές ο Γιώργος η μία, ανασχηματισμός τώρα η άλλη, τι λένε οι Γερμανοί για την επιστροφή στη δραχμή η τρίτη...!

Μα η αλήθεια όλη, είναι μέσα στο μυαλό του πρωθυπουργού.

Ναι, είναι σε δύσκολη κατάσταση ο Γ. Παπανδρέου. Κι όσο μια κυβέρνηση εκείνο που την ενδιαφέρει ...
πιο πολύ όταν είναι στην εξουσία είναι να τα... έχει καλά με τα ΜΜΕ για να αποφεύγει το κράξιμο, τώρα δεν ελέγχεται τίποτα.

Είναι και πολλά πια τα ΜΜΕ και υπάρχει και ο παράγοντας ίντερνετ, όπου εκεί θα τα δεις όλα, θες δεν θες.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν έχει πολλά στο κεφάλι του. Όχι σαν τη διαφήμιση που λέει ο άλλος, ηθοποιός σημαίνει φως και πιτυρίδες και τέτοια.

Έχει πολλά στο κεφάλι του, γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα. Άλλα έλεγαν όταν βγήκαν, άλλα όταν μας έβαλαν στο ΔΝΤ, άλλα στην πορεία και άλλα βγαίνουν τώρα.

Εκείνοι έλεγαν ότι θα βγαίναμε στις αγορές με το καλό τέλος του 11 αρχές του 12, με την ανάπτυξη να κάνει την εμφάνισή της στο τρέχον έτος και τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε αν πρέπει να βγούμε από το ευρώ ή όχι.

Και πράγματι, το να βγει μια χώρα του ευρώ από την ζώνη, θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη.

Είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο των μεγάλων της Ευρώπης και "ανακαλύπτουν" τις αντοχές.

Ο κόμπος όμως φαίνεται έχει φτάσει στο χτένι κι όσο κι αν θέλουν κάποιοι να δουν την εξόντωση, υπάρχουν και όρια! Και οι ευρωπαίοι, βλέπουν ότι τα έχουν ξεπεράσει.

Θα θυμάστε τις περίφημες συνεδριάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου στις αρχές, τότε με επικεφαλής τον γάλλο πολιτικό Ντανιέλ Κονμπετίτ, που φώναζε στους συναδέλφους του ότι είναι τρελοί μ’ αυτά που κάνουν στην Ελλάδα.

Το ‘βλεπε ένας ξένος και οι εδώ, οι δικοί μας κοίταζαν πώς θα πουλήσουν τις ακτογραμμές μας.

Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα; Πτωχεύουμε και παλεύουμε από την αρχή να σταθούμε στα πόδια μας;

Αν θα γίνει αυτό, μήπως αναγκαστεί πάλι ο Έλληνας, να καλλιεργήσει ο ίδιος τη γη του και να εξάγει τα προϊόντα του, γιατί αναγκαζόμαστε να εισάγουμε σήμερα προϊόντα που είναι πλούσια στην ελληνική γη;

Θα πάρουμε και την άλλη δόση με επιμήκυνση του συνολικού χρέους, που σημαίνει ότι η αποπληρωμή θα επεκταθεί και το ΔΝΤ θα είναι κάθε εβδομάδα στην χώρα μας για πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια ακόμα;

Ό,τι και να γίνει θα το μάθουμε αργά, τελευταίοι όπως πάντα. Σαν τον κερατά.

Μήπως τελικά για να μάθουμε την αλήθεια, πρέπει να ρωτήσουμε τους λεφτάδες που έσπευσαν να βγάλουν τα λεφτά τους έξω από την αρχή του χρόνου;

Τι διάολο, όλοι αυτοί τρελοί είναι και έτρεξαν αμέσως;

Μάλλον θα έχουν καλύτερους οικονομολόγους στη δούλεψή τους, από αυτούς που έχουμε στο υπουργείο οικονομικών!
μοντάζ Γρέκι