BACKGROUND

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 


Με 614 ψήφους υπέρ το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» πρότεινε ομόφωνα το σημερινό πρωθυπουργό της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν ως υποψήφιο για την προεδρία της χώρας στις εκλογές, που ήδη ορίστηκαν για τις 4 Μαρτίου 2012. «Κατορθώσαμε να σταθεροποιήσουμε την...
κατάσταση και σκοπός μας τώρα είναι να χτίσουμε τη Ρωσία του 21ου αιώνα», δήλωσε ο Πούτιν και διαβεβαίωσε τους συμπολίτες του ότι «αρχίζει ένα νέο στάδιο στην ανάπτυξη της χώρας».

Απευθυνόμενος επικριτικά προς τη ρωσική αντιπολίτευση ο Πούτιν είπε ότι αυτοί που ασκούν κριτική καταρχάς γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται και δεν μπορούν να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες και κατά δεύτερον έχουν ήδη κυβερνήσει, «με τα γνωστά αποτελέσματα, οι μεν (σ.σ. κομμουνιστές) οδήγησαν στη διάλυση την ΕΣΣΔ, οι δε (σ.σ. φιλελεύθεροι) όρμησαν στην εξουσία και οργάνωσαν τη μεγαλύτερη ληστεία την εποχή της δεκαετίας του 1990». Κατά το Ρώσο ηγέτη το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας θα είναι ένα: «Μόνο Μπροστά».

Μεταξύ των προσκεκλημένων «αδελφών» κομμάτων από το εξωτερικό ήταν στη δεύτερη αυτή φάση του Συνεδρίου της «Ενιαίας Ρωσίας» και η Νέα Δημοκρατία, που εκπροσωπήθηκε από τον βουλευτή και πρόεδρο της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας Σίμο Κεδίκογλου.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι «υπάρχουν πολλοί τομείς συνεργασίας, και όχι μόνο σε διακρατικό επίπεδο, που κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου καθόλου δεν προωθήθηκε, και σε ιδιωτικό επίπεδο, με τη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών οι οποίες επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς που τους φαίνονται ενδιαφέροντες, όπως η ενέργεια και ο τουρισμός, αλλά και η εξαγωγή αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία».