BACKGROUND

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ REALITYΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ''ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ''


Νέο προκλητικό ριάλιτι, που θα αποτυπώνει τις δυσκολίες της ελληνικής πραγματικότητας, κάνει πρεμιέρα σήμερα το βράδυ στο βρετανικό κανάλι Channel 4. Το νέο σόου με τίτλο «Go Greek for a week» θα παρουσιάζει...
τρεις διαφορετικές ιστορίες με κύριο θέμα την δύσκολη ελληνική πραγματικότητα αλλά και το πως οδηγηθήκε η χώρα σε αδιέξοδο.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη ιστορία μία 54χρονηβρετανίδα κομμώτρια θα βιώσει την πραγματικότητα της Ελληνίδας «ομολόγου» της η οποία συνταξιοδοτείται από τα 53 της χρόνια, με το 90% του τελευταίου μισθού, μαζί με σεφ, σερβιτόρους καθώς και άλλα 600 επαγγέλματα τα οποία θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά.
Ένας οδηγός λεωφορείου, επίσης, θα επωφεληθεί των ελληνικών συνθηκών εργασίας στις κρατικές επιχειρήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό, και παίρνει πλειάδα επιδομάτων, όπως π.χ έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.
Και τέλος ένας βρετανός γιατρός χαίρεται να ανακαλύπτει πώς με το να πληρώνει το φόρο εισοδήματος κατά τον «ελληνικό τρόπο», όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, μπορεί να μεταμορφώνει το διαθέσιμο εισόδημά του.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου του καναλιού, κατά την διάρκεια της εκπομπής θα υπάρχουν ειδικοί που θα σχολιάζουν την φοροδιαφυγή, την διαφθορά και την κακοδιαχείριση στην Ελλάδα, που οδήγησαν τη χώρα μας στο χάος.