BACKGROUND

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ

 
Στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συνασπισμού δυνάμεων της Αριστεράς «που θα αναστείλει τις πληρωμές στους πιστωτές τοκογλύφους» επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από τη Λέσβο, καλώντας αμφότερους τους μέχρι τώρα ψηφοφόρους Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον...
ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές καθώς πλέον «δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με την Αριστερά».


Οι μεν ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας γιατί «ο συντηρητικός λόγος του Σαμαρά δεν δίνει καμιά απάντηση στα προβλήματα, αλλά και γιατί οι πολιτικές του κωλοτούμπες οδήγησαν στην ψήφιση και την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου και στα όσα αυτό επέφερε στο λαό».


Οι δε του ΠΑΣΟΚ, επειδή «το κόμμα Βενιζέλου τους εγκατέλειψε και καμιά σχέση δεν έχει πια με τη δημοκρατική παράταξη της δεκαετίας του 1980, το κόμμα των μη προνομιούχων Ελλήνων, που μετατράπηκε σε κόμμα της διεθνούς διαπλοκής και τοκογλυφίας».


Από την πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στόχος είναι μια νέα μεταπολίτευση, στηριγμένη όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «υπάρχει ανάγκη ενός συνασπισμού εξουσίας που θα αναστείλει τις πληρωμές στους πιστωτές τοκογλύφους, που θα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διαθέσει ούτε ένα ευρώ έναντι των δανείων έως ότου ξανασταθεί στα πόδια της η οικονομία της χώρας, που θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα οικονομικών ελαφρύνσεων».