BACKGROUND

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ

O ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης αποδέχθηκε πρόταση του Πάνου Καμμένου να κατέβει υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές με το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε αναμειχθεί και παλαιότερα με τα...
 πολιτικά όταν συμμετείχε στην «Πολιτική Άνοιξη» του Αντώνη Σαμαρά, ενώ παρακολουθεί στενά οτιδήποτε αφορά στα πολιτικά ζητήματα. Ο ίδιος επιβεβαίωσε στο Bήμα 99,5 την απόφασή του να συμμετέχει στο κόμμα του Καμμένου ενώ αποκάλυψε πως δέχθηκε πρόταση και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία όμως απέρριψε. «Δεν μπορώ να ενταχθώ σε ένα κόμμα το οποίο συναινεί στο κόψιμο των μισθών και των συντάξεων και χαράσσει μνημονιακή πολιτική», δήλωσε σχετικά με την πρόταση που του έγινε να ενταχθεί στα μπλε ψηφοδέλτια. Ο κ. Χαϊκάλης αποκαλύπτει πως αποφάσισε να πολιτευθεί λόγω της «επιθυμίας να δω από μέσα όλη αυτή την διαχείριση της πολιτικής. Βαρέθηκα να είμαι απ' έξω και απλά να βρίζω και να διαμαρτύρομαι. Ολο αυτό που συμβαίνει, με "τρώει" δεν μπορώ να κάτσω ήσυχος. Πολιτεύομαι για να πω πέντε πράγματα, γιατί επιθυμώ να αλλάξει κάτι, θέλω να χαράξω κάτι διαφορετικό. Δεν ήταν μόνο η πρόταση που με έκανε να δεχτώ αλλά η πρόταση από νέους ανθρώπους που μου είπαν ότι σε θέλουμε μαζί μας μέσα από ένα διάλογο που έχουμε ανοίξει στο twitter και στο facebook. Με έχουν ανάγκη και τους έχω ανάγκη». Τι απαντά όμως σε όσους υποστηρίζουν πως το κόμμα του Π. Καμμένου είναι ένα κόμμα συντηρητικών; «Δεν θα έλεγα συντηρητικό το συγκεκριμένο κίνημα. Απλά προέρχεται από μία συντηρητική παράταξη. Επίσης εγώ είμαι και υπέρ του συντηρητικού αλλά και του προοδευτικού. Στην περίπτωση του πρώτου αυτό που μου αρέσει είναι το ότι διαφυλλάττονται κάποια πράγματα που έχουμε κερδίσει όπως τα ήθη και τα έθιμα. Άλλωστε με εξέπληξε θετικά το γεγονός ότι το κίνημα του Πάνου Καμμένου είναι ανοιχτό σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ», εξηγεί ο δημοφιλής καλλιτέχνης ενώ σε περίπτωση που Ν.Δ. και Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεργασθούν μετεκλογικά ο Παύλος Χαϊκάλης απαντά πως «Αν υπάρξει τέτοια τούμπα δεν μπορώ να ακολουθήσω εκτός και αν με πείσει η Ν.Δ. ότι πάμε μαζί σε αντιμνημονιακό πεδίο, κάτι που θεωρώ εντελώς απίθανο να συμβεί» .
 
 
 
 Όντας γνωστές οι αριστερές του καταβολές και πεποιθήσεις η δημοσιογράφος του Βήματος έσπευσε να τον ρωτήσει για ποιο λόγο δεν προσχώρησε σε κάποιο Αριστερό κόμμα. Η απάντηση του Παύλου Χαϊκάλη ήταν αφοπλιστική: «Δεν μου έγινε πρόταση από τα αριστερά κόμματα αφενός και αφετέρου δεν μου αρέσει το ότι έχουν πιο στενή γραμμή, το ότι είναι εσώκλειστοι στα δικά τους θέματα». Aξίζει να σημειώσουμε πως ο ηθοποιός είχε εδώ και αρκετό καιρό εκφράσει την επιθυμία του να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά. Μάλιστα καλεσμένος πριν λίγο καιρό στην Ελένη Μενεγάκη, έσπευσε να δηλώσει πως θέλει να κατέβει στην πολιτική αλλά φοβάται πως... θα τον διώξουν μεσάνυχτα, αφού μοναδικός του στόχος είναι να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.