BACKGROUND

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΕΙΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

 
Στο στόχαστρο της «Χρυσής Αυγής» μπήκε η δημοσιογράφος της «Καθημερινής», Ξένια Κουναλάκη εξαιτίας ενός άρθρου που έγραψε στις 12 Απριλίου και στο οποίο ανέφερε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ θα πρέπει να αποκλείσουν την «Χρυσή Αυγή»...
από τη δημόσια σφαίρα. Η απάντηση ήρθε άμεσα. Μετά το… «εγέρθητι», σε ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής» αναρτήθηκε κείμενο με απειλές κατά της ζωής της δημοσιογράφου, ενώ γίνονταν αναφορές στην οικογένειά της και την κόρη της.
Μάλιστα δε δίστασαν να την απειλήσουν και στα… γερμανικά γράφοντας: «Kommt Zeit, Kommt Rat, Kommt Attentat!» (Με τον καιρό θα έρθει ο φόνος) που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «πρόσεχε τα νώτα σου».
Μάλιστα στο κείμενο που ο συντάκτης υπογράφει με τα αρχικά Θ.Π. αναφέρουν: «Εμείς μάθαμε να περιμένουμε 31 χρόνια και άσχετα με την εκλογική αριθμητική είμαστε και θα είμαστε εδώ».
Η δημοσιογράφος απευθύνθηκε στην αστυνομία για να πάρει την απίστευτη απάντηση ότι θα πρέπει να σταματήσει να γράφει για την «Χρυσή Αυγή» γιατί υπάρχει κίνδυνος να της επιτεθούν. Της σύστησαν παρ’ όλ’ αυτά να κάνει μήνυση κατά της ιστοσελίδας, κάτι όμως που δεν πρόκειται να φέρει κανένα αποτέλεσμα, αφού ο διακομιστής βρίσκεται στις ΗΠΑ και η διαδικασία για να αρθεί νομότυπα η ανωνυμία του ιδιοκτήτη θα πάρει πολύ χρόνο.