BACKGROUND

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ


O Γιώργος Τράγκας σχολιάζει

Είναι γενοκτονία αυτό που συμβαίνει επί των ημερών του Μνημονίου στην πατρίδα μας. Οι καταγγελίες ότι χιλιάδες καρκινοπαθείς δεν έχουν τη δυνατότητα πλέον να αγοράσουν ή να πάρουν από τα ασφαλιστικά ταμεία τα φάρμακά τους αποδεικνύουν ότι το 2012 δεν υπάρχει ευρωπαϊκός πολιτισμός ούτε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ούτε ανθρωπιά στην πολιτική που εφαρμόζεται στη Γηραιά Ήπειρο.
Ο καρκίνος στις περισσότερες μ...
ορφές του αντιμετωπίζεται πλέον και δεν θεωρείται επάρατη νόσος. Αρκεί ο ασθενής να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα απαραίτητα φάρμακα και να κάνει τη θεραπεία του στους κατάλληλους χρόνους.
Στην κατεχόμενη Ελλάδα, με τα λεηλατημένα ταμεία και τους πολιτικούς απατεώνες, που έριξαν τα αποθεματικά τους στη Σοφοκλέους και στη συνέχεια στα δομημένα ομόλογα και στο περίφημο «hair cut», τα άκρως απαραίτητα φάρμακα για μορφές καρκίνου (άκουσα τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο να λέει ότι είναι οκτώ) δεν υπάρχουν αυτόν τον καιρό στα νοσοκομεία και οι χιλιάδες ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν από 3.000 έως 10.000 ευρώ για να τα αγοράσουν. Δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι θυσιάζονται και εγκαταλείπονται στο έλεος της ασθένειας, για να εξυπηρετηθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι ακόρεστες τράπεζες.
Το ίδιο, μού λένε, συμβαίνει και με χιλιάδες διαβητικούς που δεν μπορούν, λόγω οικονομικής αδυναμίας, να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται. Βλέπετε, προκειμένου να συγκεντρώσουμε δισεκατομμύρια για τους τόκους που παίρνουν η Goldman Sachs, η JP Morgan και οι άλλοι «γύπες» που συνεργάστηκαν με τους αρχιδοσίλογους της πολιτικής σκηνής του τόπου, δεν υπάρχουν χρήματα για να περιφρουρηθούν οι ζωές χιλιάδων Ελλήνων που είναι άρρωστοι και ρίπτονται στους φούρνους της κυρίας Μέρκελ και του διεθνούς υποκειμένου που λέγεται Κριστίν Λαγκάρντ.
Δεκαπέντε μέρες πριν από τις εκλογές και ενώ ανατινάζεται, όπως όλα δείχνουν, η ισπανική οικονομία, κάποιοι εξακολουθούν να μιλάνε και να επιχειρηματολογούν με πλαστά διλήμματα: «ευρώ ή δραχμή», «μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη». Στην πραγματικότητα, το δίλημμα είναι: «ζωή ή θάνατος». Γιατί κανένας πολιτικός και καμία πολιτική δεν μπορεί να αναγνωριστεί από κανέναν, όταν, με ψυχρό βλέμμα, στέλνει στον θάνατο -σε βέβαιο θάνατο, χωρίς φάρμακα- χιλιάδες καρκινοπαθείς και άλλους αρρώστους.
Αυτό είναι γενοκτονία και αντιμετωπίζεται μόνο με καθολική αντίσταση όλου του πληθυσμού, χωρίς διαιρέσεις σε Δεξιούς και Αριστερούς. Οι δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να επιβάλουν τη νοοτροπία: «ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν». Αυτή είναι η νοοτροπία βαρβάρων και σκοταδιστών. Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή από τους ελεύθερους Έλληνες, που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.
Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας -αυτό μας χωρίζει- από τους Ούνους, τους Γότθους και τους Οστρογότθους τοκογλύφους.