BACKGROUND

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

Σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Πλατεία Καπνεργατών στην Καβάλα μίλησε χθες το Σάββατο στις 8 το βράδυ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας. Ο Α. Τσίπρας απάντησε στη χθεσινή δήλωση της Μέρκελ ότι η...
τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα είναι προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, λέγοντας: «ποιό άρθρο των Ευρωπαικών Συνθηκών θέτει ως προυπόθεση τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη τα Μνημόνια λιτότητας;».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «εκτόξευση προεκλογικής κορώνας της κυρίας Μέρκελ» και διερωτώμενος «πού ακούστηκε ότι η εξόντωση ενός λαού και η διάλυση μιας χώρας είναι όρος για τη συμμετοχή της στο ευρώ;» , σημείωσε ότι αναφέρεται σε ένα «σάπιο δόλωμα της κινδυνολογίας» που όμως δεν πείθει κανέναν,


Ο κύριος Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του ως εξής:

«Μαζί, από τις 18 Ιουνίου, θα πορευτούμε στις μεγάλες λεωφόρους της εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της αναπτυξιακής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο λαός μας ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σ’ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι της Ιστορίας για να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις 17 Ιουνίου, η καθαρή και ισχυρή εντολή εξουσίας, είναι η μεγάλη συνάντηση του λαού με την Ιστορία.

Η νίκη της Ελλάδας, της Δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της ελπίδας».

Την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Χίο