BACKGROUND

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

TΣΙΠΡΑΣ : Ο ΛΑΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού με την Νέα Δημοκρατία, είπε ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα, λέγοντας ότι το κόμμα του θα ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση. «Ο ρόλος της ισχυρής, αποτελεσματικής και υπεύθυνης...
αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα, να ελέγχει την κυβέρνηση σε κάθε της βήμα και να παρεμβαίνει με μαχητικό και υπεύθυνο τρόπο. Αυτό διαβεβαίωσα τον πρόεδρο της ΝΔ ότι θα πράξουμε με απόλυτη ευθύνη και με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου που μας έδωσε ο ελληνικός λαός», είπε ο Τσίπρας μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης συγκρότησης κυβέρνησης με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία και δήλωσε ότι σε περίπτωση που κληθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναλάβει τη διερευνητική εντολή, δεσμευόμενος ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρεμβαίνει με μαχητικό και υπεύθυνο τρόπο.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά τον διαβεβαίωσε ότι αυτό θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη ευθύνη και συναίσθηση του ρολου που του έδωσε ο λαός. Παράλληλα, του επεσήμανε ότι θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο να συνεχιστούν οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.