BACKGROUND

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ...



Ορατό είναι το ενδεχόμενο να παραμείνει σε ισχύ και το 2013 το ''έκτακτο'' τέλος ακινήτων το οποίο πληρώνουν οι ιδιοκτήτες μέσω των λογαριασμών των ΔΕΗ . Κι αυτός καθώς η τρόικα διαπιστώνοντας καθυστερήσεις στη θεσμοθέτηση...
του ενιαίου φόρου ακινήτων ζητά από την κυβέρνηση να πάει και εφέτος στα ''σίγουρα''.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η τρόικα προβάλει το επιχείρημα πως με δεδομένο ότι το ισχύον σύστημα αποδίδει τα προσδοκώμενα έσοδα , είναι προτιμότερο ο ενιαίος φόρος ακινήτων να επιβληθεί από το 2014.
Κατά τα λοιπά στη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας “όλα” τα ζητήματα παρέμειναν ανοιχτά.
Οι διαβουλεύσεις «είναι σε πολύ καλό κλίμα και αντιλαμβάνονται τα επιχειρήματά μας» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, αλλά πρόσθεσε πως «δεν καταλήξαμε πουθενά».
Μάλιστα, υποστήριξε ότι υπάρχει πρόθεση τις επόμενες δύο μέρες να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να αρχίσουν να κλείνουν τα θέματα, πριν αναχωρήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών για την Σύνοδο Κορυφής.
Στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, έγινε μία ανασκόπηση των συναντήσεων που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα. «Συνεχίζουμε να αποτιμούμε και εμείς και εκείνοι τις δράσεις» ανέφερε το ίδιο στέλεχος, ενώ δήλωσε ότι για το «διαρθρωτικό ορόσημο του Μαρτίου» (το πρόγραμμα υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014) το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει πλέον δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την εκπλήρωση του στόχου. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Εκτός από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συγκεκριμένες πολιτικές για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος έχουν δώσει και άλλα υπουργεία στην τρόικα, όπως το υπουργείο Εργασίας, Εσωτερικών και άλλα.