BACKGROUND

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..



Ένας στους τέσσερις Γερμανούς θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ψηφίσει στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου κάποιο αντι-ευρωπαϊκό κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται σήμερα και υπογραμμίζει την αγωνία ...
των Γερμανών ψηφοφόρων σχετικά με το κόστος της κρίσης στην Ευρωζώνη.
Τα περισσότερα κόμματα στη Γερμανία παραμένουν σταθερά υπέρ του ευρώ παρότι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στα πακέτα διάσωσης που έχουν λάβει χώρες όπως η Ελλάδα.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων TNS-Emnid η οποία διεξήχθη για το εβδομαδιαίο περιοδικό Focus, το 26% θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να στηρίξει ένα κόμμα που θα επιδίωκε την έξοδο της Γερμανίας από την ευρωζώνη και περίπου τέσσερις στους δέκα Γερμανούς, στην ηλικιακή ομάδα 40-49, θα το πράξουν.
«Αυτό (το αποτέλεσμα) αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει δυναμικό για ένα νέο κόμμα διαμαρτυρίας», δήλωσε στο περιοδικό ο επικεφαλής της Emnid, Πέτερ Σέπνερ.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.007 ανθρώπων κατά το διάστημα 6 με 7 Μαρτίου.
Ένα νέο ευρωσκεπτικιστικό κίνημα που αποκαλείται "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) και συγκεντρώνει κυρίως ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού χώρου, πρόκειται αργότερα σήμερα να συνεδριάσει για πρώτη φορά σε βόρειο προάστειο της Φραγκφούρτης.
Ένας από τους ιδρυτές του, ο καθηγητής Οικονομικών Μπερντ Λούκε, δήλωσε στο Focus ότι δεν ανησυχεί για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων 2.000 υπογραφών σε κάθε περιοχή της Γερμανίας προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Η ιστοσελίδα του νέου κόμματος (www.alternativefuer.de) έχει ενεργοποιηθεί από την περασμένη εβδομάδα και οι εγγεγραμμένοι στο λογαριασμό του κόμματος στο Twitter (@wahlalternativ1) ανέρχονται ήδη σε 690.
Στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας του αναφέρεται το μήνυμα "Ας δώσουμε ένα τέλος σε αυτό το ευρώ!".
«Παλαιότερα αντιευρωπαϊκά κόμματα στη Γερμανία δεν έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Ένα από αυτά, οι "Ελεύθεροι Ψηφοφόροι», εξασφάλισαν έδρες στην περιφερειακή βουλή της Βαυαρίας αλλά δεν έχουν κερδίσει τη στήριξη σε εθνικό επίπεδο.