BACKGROUND

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ



ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣΑ
Γράφει ο Insider
Συγγνώμη, μόλις προχθές δεν ήταν που η 'Ενωση Εισαγγελέων απευθύνθηκε στην Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας για να "καταγγείλει" τον γνωστό ποινικολόγοΜιχάλη Δημητρακόπουλο για τις ΝΟΜΙΚΕΣ απόψεις που εξέφρασε... 
για την προφυλάκιση του Γιώργου και του Ανδρέα Κουρή; 

Τι να κάνουμε δηλαδή που όταν ο Δημητρακόπουλος σπούδαζε Νομικά επί 25 χρόνια στα πεζοδρόμια των ακροατηρίων κάποιοι άλλοι... δεν άνοιγαν βιβλίο;

Ζήτησαν λοιπόν από τον ΔΣΑ -εμμέσως πλην σαφώς- να ανακαλέσει τον Δημητρακόπουλο στην τάξη.

Και τι απάντηση πήραν πριν λίγο; ότι η ΝΟΜΙΚΗ άποψη του ΔΣΑ ταυτίζεται με αυτήν τουΔημητρακόπουλου!!!

Μπορεί η ανθρωποφαγία να είναι η μόδα της εποχής, αλλά αν ξεχάσουμε τον ΝΟΜΟ καήκαμε όλοι.

Ολόκληρο το ψήφισμα του ΔΣΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
   Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έκπληξή του για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε μη εκτελεστικά μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ανωνύμων Εταιριών, τα οποία δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τη διαχείριση ή τη διοίκηση της επιχείρησης στην οποία συμμετέχουν. Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, τη σχετική υπ΄αριθμ. 173/2001 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Τμήμα Γ΄), η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.
   Επιπλέον, μία τέτοια εξέλιξη αφενός ανατρέπει όσα είχε θεσμοθετήσει η Πολιτεία σχετικά με το νομικό καθεστώς του μη εκτελεστικού μέλους στα Διοικητικά Συμβούλια των Ανωνύμων Εταιριών και αφετέρου αναμένεται να στερήσει από τον επιχειρηματικό κόσμο ανθρώπους με κύρος, γνώση και εμπειρία, οι οποίοι δεν πρόκειται να δεχτούν πλέον τη συμμετοχή τους στα ως άνω Διοικητικά Συμβούλια, τη στιγμή που ανά πάσα στιγμή θα κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή.
   Με σεβασμό στην κρίση της Δικαιοσύνης και με την πεποίθηση ότι η απονομή της δεν πρέπει να υποτάσσεται σε καμία σκοπιμότητα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει για ακόμα μια φορά την ανάγκη, στις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της χώρας, να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών από το πολιτικό κλίμα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής, προκειμένου να είναι σε θέση να ασκούν απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους, υποκείμενοι αποκλειστικά και μόνο στο νόμο και τη συνείδησή τους.
   Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διακηρύσσει την αντίθεση του δικηγορικού σώματος στη διεύρυνση της προσωρινής κράτησης με νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως και στην κατά περίπτωση νομοθέτηση με αφορμή θέματα της επικαιρότητας, ενώ αυτονόητη είναι και η αντίθεση του Συλλόγου μας στο θεσμό της διοικητικής κράτησης.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ                                   ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΠΑΜ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ