BACKGROUND

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

''ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ''...



... ΛΕΕΙ Ο ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ...
Μπορεί εχθές οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Κινήματος Πέντε Αστέρων να ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν κατάληψη στο ιταλικό κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση έναρξης εργασιών, όμως σήμερα, οι άγριες...
προθέσεις βρήκαν εμπόδια, μετά την δήλωση του προέδρου των γερουσιαστών, Λουίτζι Τζάντα, ότι πρόκειται για «αντιδημοκρατική ενέργεια».

Η απόφαση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ικανοποίησε καθόλου τον επικεφαλής του πεντάστερου κινήματος, Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος μέσω του μπλογκ του έκανε λόγο για «χούντα συνταγματαρχών», ενώ μια επεξεργασμένη φωτογραφία απεικόνιζε τα πρόσωπα των Μόντι, Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι στα σώματα των Παττακού, Παπαδόπουλου και Μακαρέζου.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια χούντα. Η Ιταλία δεν είναι πια κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά μια κομματική δημοκρατία. Τα κόμματα αντικατέστησαν τη δημοκρατία», έγραψε στο κείμενό του ο Γενοβέζος κωμικός.

Όπως εξήγησε, τα κόμματα έχουν κάνει κατάληψη στην Βουλή με χάρτινα ομοιώματα και εκμεταλλεύτηκαν την θέση τους. Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα, τότε τι είναι; Από τα μέσα του Δεκεμβρίου η Βουλή έπεσε σε κώμα, πλέον το εγκεφαλογράφημά της είναι επίπεδο», αναφέρει ο Γκρίλο.





Τι προτείνει, όμως; Άμεσα νέες εκλογές, τις οποίες όμως τα κόμματα δεν επιθυμούν, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει ένας νεοεισερχόμενος, ένας απρόβλεπτος, το Κίνημα Πέντε Αστέρων που θέλει να προτείνει μια σειρά νομοσχεδιών τα οποία για τον Μπερλουσκόνι και τον Μπερσάνι είναι σαν το σκόρδο για τα βαμπίρ».
Πηγή : protothema.gr