BACKGROUND

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!!!!!


Γράφει ο Χρίστος Μουλίνος

Η ανάπτυξη δεν θα έρθει τελικά (σαν την… άνοιξη) στο τέλος του τρέχοντος έτους και η πατρίδα δεν θα βγάλει το κεφάλι της έξω από το νερό, όπως λανθασμένα υπολόγιζε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης! Η ύφεση θα συνεχιστεί δυστυχώς μέχρι και το 2016, όπως σωστά προέβλεπαν (με επιμονή!) όσοι ισχυρίζονται ότι αυτός ο δρόμος, ο στρωμμένος με ελλείμματα, θυσίες και δάκρυα, δεν οδηγεί -επουδενί!- σε απάνεμο λιμάνι!

Ο φαύλος κύκλος γιγαντώνεται -σπρώχνοντας βίαια τον κόμπο στο χτένι-, η αγορά ασφυκτιά από έλλειψη ρευστού-οξυγόνου, η κοινωνία βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο σε απελπισία, παρότι το «κύμα» που αναμένεται από την Κύπρο δεν έχει φτάσει (ακόμα) στις δικές μας ακτές. 
Με την ανεργία (26,4%) να βρίσκεται πάνω από το διπλάσιο του μέσου όρου της Ευρώπης και τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο σε εμπορικές περιοχές που κάποτε έσφυζαν απο ζωή, ποιος πιστεύει πλέον ότι το μικρό φως στο βάθος του σκοτεινού τούνελ δεν είναι το τρένο που μπαίνει ορμητικά σε μια σήραγγα γεμάτη άμαχο πληθυσμό; 
Τα προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ (που προωθεί με ιδιαίτερη θέρμη ως δική του ιδέα και ο ανεκδιήγητος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) δεν λύνουν κανένα ζήτημα, απλώς παρέχουν ένα μικρό χαρτζιλίκι πέντε μηνών σε νέους που δεν έχουν κουράγιο πια να χτυπάνε πόρτες κλειστές. 
Εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του εφιάλτη δεν υπάρχει και όσοι ελπίζουν ότι με την «αναδιανομή» του ΕΣΠΑ και των άλλων κονδυλίων «θα γυρίσει ο ήλιος» ή πλανώνται πλάνην οικτράν ή κατοικούν σε άλλο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Οσο κατρακυλάει η κατανάλωση (αφού ο κόσμος δεν έχει να ξοδέψει), ποιος «αφελής» θα βάλει τα ωραία του λεφτά για να στήσει επιχείρηση σε μια χώρα που δεν ξέρει ούτε πού πατάει ούτε πού πηγαίνει; 
Το πολυσυζητημένο χαράτσι (που σύμφωνα με το προεκλογικό «πυροτέχνημα» δεν θα υπήρχε το 2013) βαπτίστηκε εν μία νυκτί Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (στη σύσκεψη των αρχηγών στο Μαξίμου) και θα πληρωθεί μέσω της ΔΕΗ, επεκτάθηκε και στα μη ηλεκτροδοτούμενα σπίτια, στα οικόπεδα και στα αγροτεμάχια, για να ισοσκελιστούν οι διαρροές εσόδων από τις εκπτώσεις -που σχεδιάζονται;- για τους μη έχοντες. 
Ολοι οι πολίτες έχουν πλέον την αίσθηση ότι οι καπετάνιοι του σκάφους που λέγεται «Ελλάς» ασχολούνται με τα ασήμαντα και χάνουν το… δάσος των σημαντικών

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ψυχολόγος για να διακρίνει την κατήφεια,την αμηχανία και την απαισιοδοξία που κυριαρχούν απ’ άκρη σ’ άκρη! 
Η ατμόσφαιρα βαραίνει επικίνδυνα! 
Έρχεται καταιγίδα…