BACKGROUND

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Έκαναν την "υπέρβασή" τους, κλείνουν την ΕΡΤ και συνεχίζουν να μας κυβερνούν για το… καλό μας! 

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε. Συνεχίζουν ως είχαν και "να... καεί το παλιάμπελο". Σήμα θα βγει, εργαζόμενοι θα απολυθούν και όλα καλά και ωραία. Τι είναι 2.500 επιπλέον άνεργοι όταν η χώρα διαθέτει ήδη και επισήμως περισσότους από 1.500.000...; Απλά, παράπλευρες απώλειες της πολιτικής του "πέφτουμε στα τέσσερα" και του "τα δίνουμε όλα τζάμπα". Εξάλλου, το ζητούμενο είναι να σωθεί η κυβέρνηση και όχι οι πολίτες. Γιατί, αυτή η κυβέρνηση έχει έργο μπροστά της, έχει να κάνει πολλά και να δώσει ακόμη περισσότερα στους... τοκογλύφους δανειστές του άγνωστου χρέους (δεν έχει γίνει έρευνα -με ψήφο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ- για το πως έγινε το χρέος, ποιό είναι το νόμιμο ύψος του κ.α.). 
Η συζήτηση των κυβερνητικών εταίρων (ή ετέρων; η ιστορία θα δείξει) δεν έληξε, αλλά το θέμα είναι να στηριχθεί "η προγραμματική βάση της κυβερνητικής λειτουργίας", όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. Δηλαδή, όλα και όλοι θυσία για την καρέκλα. Η συζήτηση θα... συνεχιστεί, επειδή δεν είναι δυνατό να γίνει άμεση στροφή 180 μοιρών και οι πατερίτσες (Βενιζέλος και Κουβέλης) θα βρεθούν σε δύσκολη θέση να αιτιολογήσουν γιατί συμφώνησαν, στη συνέχεια διαφώνησαν και μετά ξανασυμφώνησαν με τον "εκλεκτό" - καίσαρα Αντώνη.

Για το καλό της χώρας… μας λένε, λοιπόν, ότι αναγκάστηκαν να τα βρούνε αυτοί που ναι μεν συνυπέγραψαν το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά στη συνέχεια διαφώνησαν με αυτό που υπέγραψαν για να καταλήξουν πως συνεχίζουν την συγκυβέρνησή τους αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι τελικά «η δημοκρατία έχει διεξόδους, το κοινό καλό υπαγορεύει ηπιότητα και πως για το καλό της χώρας, για να μην χαθούν οι κόποι και ο αγώνας που δόθηκε μέχρι σήμερα, για να αποφευχθούν πολύ χειρότερες καταστάσεις και για να μην μπούμε σε μία επικίνδυνη τροχιά, η οποία δύναται να φέρει καταιγίδες πολύ μεγαλύτερες από αυτή που περνάει ο λαός»…

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι κανείς από τους κυβερνώντες δεν άντεχε να συρθεί σε εκλογές, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα καταγραφόταν με τραγικούς αριθμούς η συντριπτική τους ήττα και θα υλοποιούνταν η άμεση απομάκρυνσή τους από την ασφάλεια που τους παρέχουν οι θώκοι της συγκυβέρνησης.
Τις τελευταίες αυτές ημέρες ξανα-ζήσαμε και το σενάριο του «κινδύνου των εκλογών», ξαναδιαβάσαμε και ξανα-ακούσαμε από τα περιφερόμενα παπαγαλοειδή πως «οι εκλογές ενέχουν κινδύνους οικονομικούς και εθνικούς, ενώ το φαινόμενο της πόλωσης των πολιτών μπορεί να οδηγήσει και σε συγκρούσεις με εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά»!!!

Φυσικά, για τους κυβερνώντες οι εκλογές είναι επικίνδυνες. Αλλά αυτό ισχύει για τους κυβερνώντες που δεν σέβονται την Δημοκρατία, δεν υπακούουν στο Σύνταγμα, δεν λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων της χώρας και υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών. Για τέτοιου είδους κυβερνώντες φυσικά οι εκλογές είναι μεγάλος κίνδυνος.
Η λεπτομέρεια, είναι πως, για τον λαό οι εκλογές δεν είναι κίνδυνος. Ενδέχεται ούτε και για την χώρα, εάν λειτουργούν τα αρμόδια θεσμικά όργανα (στρατός, αστυνομία, υπηρεσίες ασφάλειας κ.α.).

Έκαναν, λοιπόν, την «υπέρβασή» τους, συνεχίζουν ακάθεκτοι την εκτέλεση του σχεδίου ολικής καταστροφής, φυσικά στο όνομα της δικής τους φαυλοκρατίας και αυτοδιάσωσης. Τα περισσότερα λόγια είναι φτώχεια και δυστυχώς είναι η δική μας φτώχεια, που την πληρώνουμε ακριβά και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε μέχρι να καταλάβουμε ποιοι, πως και γιατί μας επέβαλαν τα μνημόνια, καταλήστευσαν την οικονομία μας και υποθήκευσαν την ίδια μας την πατρίδα.
Μέχρι τότε, οι «άρχοντες» θα απολαμβάνουν την ασφάλεια της λάθρας εξουσίας τους, θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την δική τους δημοκρατία βιάζοντας την λογική και –φυσικά- το Σύνταγμα.
Μέχρι την επόμενη πολιτική – κυβερνητική κρίση, μέχρι τον επόμενο μαζικό αποπροσανατολισμό, καλό καλοκαίρι σε όλους μας ελπίζοντας πως τουλάχιστον τα κουνούπια θα μας λυπηθούν και δεν θα μας πιούνε το αίμα (όσο μας απέμεινε…)

Αναγνώστης

ΥΓ: Όταν καταλάβουμε πως οι κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν τις εκλογές σαν... "καταστροφή" είναι οι περισσότερο επικίνδυνες να φέρουν την καταστροφή που βλέπουν στην απόφαση των πολιτών, ίσως τότε να μπορέσουμε σαν πολίτες να κατανοήσουμε ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε, βιάστηκε και ευτελίστηκε στην Ελλάδα, με την ευγενική "χορηγεία" των πολιτικών και την απάθεια των πολιτών. Όταν καταλάβουμε τι έχει συμβεί και ποιοί αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, τότε και μόνο τότε θα αποδώσουμε στους λαθρο-κυβερνώντες αυτό που τους αξίζει. Η επαναφορά του αυτονόητου, της λογικής και της δημοκρατίας, είναι δική μας ευθύνη και δικό μας χρέος. Οι πολιτικοί κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση αυτού του χρέους, δημιουργώντας άλλα χρέη για να ικανοποιήσουν την εξάρτησή τους από την προσωπική τους δόση εξουσίας που πληρώνει ένας ολόκληρος λαός...
ΥΓ2: Η συζήτηση των "αρχηγών" θα συζητηθεί την Τετάρτη κι εμείς ρίχνουμε μία ιδέα: Να το κάνουν σήριαλ, με παραγωγή Μαξίμου και να το γυρίσει η ΕΡΤ...