BACKGROUND

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,ΣΩΡΟΣ ΚΑΙ ΖΑΒΟΣ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

Το παρακάτω ρεπορτάζ είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα Παρασκευή+13, μετά την Πρωτοχρονιά του 2010, όταν, δηλαδή, ο πρωθυπουργός συζητούσε εν κρυπτώ για την ένταξη της Ελλάδας στην επιτήρηση του ΔΝΤ. Ουδέποτε διαψεύσθηκε...
---Χριστούγεννα στο κέντρο της Αθήνας έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η πλειονότητα των ενδιαφερομένων, λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, πιστεύει ότι έκανε ρεβεγιόν στο σπίτι του στο Καστρί με την οικογένειά του.

Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή.

Οικογενειακώς πάντα ο πρωθυπουργούς εξήλθε από το σπίτι του εκείνη τη βραδιά για να πάει σε μία από τις πιο? κοσμικές πολυκατοικίες της πρωτεύουσας.

Εκείνη που στεγάζεται στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στον αριθμό 39.

Σε αυτή την πολυκατοικία διαμένουν γνωστά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου όπως ο Παναγιώτης Τσάκος (ο γενάρχης της γνωστής οικογένειας), ο Νικόλας Λαιμός, η Αλεξία Πατέρα, μέλη της οικογένειας Σαρακάκη κ.ο.κ.

Όμως, σε κανένα από τα προαναφερθέντα διαμερίσματα δεν έκανε ρεβεγιόν ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του βρέθηκαν σε εκείνο του Στέλιου Ζαββού...



ενός Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία με τον οποίο συνδέεται φιλικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η παρουσία του δεν ήταν εύκολο να γίνει ορατή, αφού το αυτοκίνητο που τον μετέφερε εισήλθε κατευθείαν στο γκαράζ της πολυκατοικίας. Στη συνέχεια δε, εκείνος και τα μέλη της οικογένειάς του ανέβηκαν στο διαμέρισμα χρησιμοποιώντας το «ασανσέρ υπηρεσίας» κι όχι εκείνο των ενοίκων και επισκεπτών.

Ο κ. Ζαββός είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του διεθνούς φήμης οικονομολόγου και επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

Παράλληλα, ο ίδιος είναι διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Partners, επενδυτικής εταιρείας που αναπτύσσει οικιστικά συγκροτήματα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και, παράλληλα, έχει την ιδιότητα του προέδρου του Harvard Business School Club of Greece.

H βραδιά, απ? ό,τι μάθαμε, κύλησε ήσυχα με ανταλλαγή ευχών, δείπνο, ελαφρά μουσική και με ανταλλαγή απόψεων για το (τι άλλο;) κυρίαρχο θέμα της Οικονομίας.

Η φιλική σχέση Παπανδρέου – Ζαββού δεν είναι και πολύ «φρέσκια». Άλλωστε οι αναγνώστες αυτής της εφημερίδας έχουν πληροφορηθεί σχετικά με δημοσίευμά μας από τις 27 Νοεμβρίου, που έφερε τον τίτλο: «Ο φίλος του πρωθυπουργού».

Εκείνο το δημοσίευμα είχε ως εξής:

«Ένα πρόσωπο με το οποίο συναντάται συχνά τους τελευταίους μήνες ο πρωθυπουργός ανακάλυψε η ?Π?.

Η σχέση τους είναι βαθιά φιλική και δεν προβλέπεται να επεκταθεί στη σφαίρα της πολιτικής.

Πρόκειται για τον ομογενή επιχειρηματία Στέλιο Ζαβό, ο οποίος συγκαταλέγεται στους στενούς συνεργάτες του Τζορτζ Σόρος.

Κατά την τελευταία επίσκεψη του Σόρος στην Αθήνα, ο κ. Ζαβός ήταν ?στα μέσα και στα έξω?.

Η σχέση Παπανδρέου – Ζαβού εξελίσσεται διαρκώς και μετεκλογικά ο πρωθυπουργός εθεάθη δύο φορές στο σπίτι του φίλου του, κοντά στο Πολεμικό Μουσείο. Τη μία φορά πήραν μαζί πρωινό (αμερικανικές συνήθειες, βλέπετε) και την άλλη δείπνησαν μαζί».

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, από τότε μέχρι τώρα συνεχίζεται και επεκτείνεται αυτή η φιλική σχέση μεταξύ των δύο ανδρών.

Για την Πρωτοχρονιά ακόμα δεν έχουμε λεπτομέρειες!



Πηγή: Παρασκευή+13