BACKGROUND

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ...


Μετά τις στροφές 180 μοιρών από Τσίπρα/Δραγασάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο, και αφού ΟΛΟΙ συμφωνούν ότι χρειάζεται ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του Μνημονίου, η λύση είναι πολύ απλή, ώστε τη Δευτέρα να έχουμε “Οικουμενική Κυβέρνηση ειδικού σκοπού” έως τις Ευρωεκλογές του 2014:
1. Η Προεδρεία της Δημοκρατίας συντάσσει κείμενο επιστολής, ΜΟΝΟ με τις ΚΟΙΝΕΣ θέσεις των 4 κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και “κεντρική ιδέα” την “επαναδιαπραγμάτευση”, έως τις 30 Ιουνίου, για επαναπροσδιορισμό του στρατηγικού πλαισίου του Μνημονίου, στην κατεύθυνση: μείωση της λιτότητας, αύξηση των αναπτυξιακών μέτρων, επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής”. ΟΛΑ τα κόμματα συμφωνούν σε αυτά. ΟΛΑ τα επαχθή μέτρα του Ιουνίου αναβάλλονται για μετά την επαναδιαπραγμάτευση (εκτός από όσα είναι απαραίτητα για να μην υπάρξει ταμειακό πρόβλημα στο Κράτος και τις Τράπεζες).
2. Την επιστολή υπογράφουν ΚΑΙ οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί, και την αποστέλλουν στην Κομισιόν.
3. Συγκροτείται άμεσα ολιγομελής κυβέρνηση (τα ονόματα θα τα βρουν, αρκεί να είναι “βαριά” δηλαδή ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος) με ΜΟΝΟ ειδικό σκοπό να φέρει εις πέρας την επαναδιαπραγμάτευση έως 30 Ιουνίου, και να υλοποιήσει, έως τις ευρωεκλογές του 2014, τη νέα συμφωνία, με σαφή μνεία ότι αν ΔΕΝ πετύχει την επαναδιαπραγμάτευση έως τις 30 Ιουνίου, τότε η χώρα θα πάει πάλι σε εκλογές.
Με τον τρόπο αυτό, ΚΑΙ οι τέσσερις θα πουν στα κόμματά τους “κερδίσαμε”, για να αποφύγουν εσωτερικούς κραδασμούς. Επίσης, κανείς ΔΕΝ θα ρίξει την Κυβέρνηση για ψύλλου πήδημα, γιατί η συνέπεια θα είναι η άμεση χρεοκοπία.
Με Κυβέρνηση ΚΑΙ των τεσσάρων κομμάτων, με τη γραπτή δέσμευσή τους για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, με το deadline έως τις 30 Ιουνίου, με την προοπτική αστάθειας αν η επαναδιαπραγμάτευση αποτύχει, έχουμε ένα ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΡΤΙ στο παζάρι με την Τρόϊκα: οι δανειστές δεν θα θελήσουν να διακινδυνεύσουν κλυδωνισμούς στο ευρώ, άρα θα κερδίσουμε πολλά στο παζάρι. Επίσης, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα κινηθούν υπεύθυνα, ώστε να κερδίσουμε πολλά στο παζάρι με την Τρόϊκα.
Το μήνυμα της κάλπης ήταν: επαναδιαπραγματευτείτε το Μνημόνιο