BACKGROUND

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ

Νέα… πετροδόλαρα κατά της επανάστασης

 
Η συνταγή είναι απλή, κατά καιρούς δοκιμασμένη και εν τέλει είναι και η μοναδική (;) διέξοδος που φαίνεται να διαθέτει αυτή τη στιγμή ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας που βλέπει τη «φωτιά» της εξέγερσης στον αραβικό κόσμο να έχει πλέον φτάσει στην αυλή του (Μπαχρέιν).

Με δεδομένο λοιπόν πως τα «πετροδολάρια» του περισσεύουν, αποφάσισε να τα ρίξει και πάλι στην μάχη. Και με ένα νέο τηλεοπτικό διάγγελμα, ανακοίνωσε την αύξηση του βασικού μισθού των δημοσίων υπαλλήλων στα 800 δολαρια και του επιδόματος ανεργίας στα 266 δολάρια το μήνα. Επιπρόσθετα δεσμεύθηκε για χορήγηση μιας σειράς επιδομάτων τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, προανήγγειλλε την κατασκευή 500.000 κατοικιών που θα μοιρασθούν στους υπηκόους του και εξήγγειλε την επένδυση κεφαλαίων σχεδόν 67 δις δολαρίων για την αναθέρμανση της εσωτερικής αγοράς.

Πέραν αυτών εξήγγειλε τη δημιουργία 60.000 θέσεων στο στρατί και στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά και την επένδυση 4 δις δολαρίων σε νέες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις.

Τόνισε πως θα συστήσει ειδικό σώμα για την πάταξη της διαφθοράς στο Δημόσιο και στις προμήθειες του κράτους και την επιβολή ποινών για την αισχροκέρδεια στο εμπόριο! Είναι προφανές πως ο βασιλιάς Αμπντάλα – ο οποίος προ μηνός είχε ανακοινώσει κι άλλες παροχές ύψους περίπου 37 δισ. δολαρίων, προσπαθεί με τα δολάρια από τον κρατικό κορβανά να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη στη χώρα του. Ερώτημα είναι το κατά πόσον είναι ήδη πολύ αργά ...