BACKGROUND

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

"ΚΑΙΕΙ" ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΑΡΑΦΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ- ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ

 

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να συναινέσει η Ν.Δ στο κοκτέηλ της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όπως πιέζουν με προκλητικό τρόπο οι κ. Γιούνκερ και Ρεν, μετά τις νεότερες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος. Το κόμμα της...
αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να στηρίξει εκείνα μόνο τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που "ταυτίζονται" με το πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας που ανακοινώθηκε στο Ζάππειο, την περασμένη εβδομάδα, και να εποκρούσει τα σενάρια συγκυβέρνησης. Βεβαίως, στελέχη του κόμματος που δεν μετέχουν στο στενό περιβάλλον Σαμαρά αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψει κάποιου είδους συνεργασία, μόνο μετά από εκλογές, εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει η αναγκαστεί να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες.
Το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την τρόικα, διαμορφώνει ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο και πλέον κορυφαία στελέχη του κόμματος μιλάνε για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.
«Σύνταγμα, θεσμοί και αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και κυβέρνηση υπάρχει και αντιπολίτευση υπάρχει και η κοινοβουλευτική δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς,
Με τη στάση του ο κ. Σαμαράς, σημείωσε, όπως λένε συνεργάτες του, ότι δεν εκβιάζεται και δεν δέχεται πιέσεις, ενώ υπογραμμίζουν, πως εκτός από το ύφος και τον τρόπο που γίνεται η ευρωπαϊκή παρέμβαση, χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη και παραπέμπει σε άλλες εποχές.


Η ατμόσφαιρα, ωστόσο, στη Ν.Δ δεν είναι ανέφελη. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες της anatropi2020, διαμορφώνεται στα;διακά μία ομάδα στελεχών που θεωρούν "καλή λύση" μία συνεργασία των δύο κομμάτων με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και ξεκάθαρη αποστολή.
Λέγεται πως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Δημήτρης Αβραμόπουλος κινείται σε μία τέτοια λογική, κάτι που έχει εκνευρίσει τους "μουτζαχεντίν" του Αντώνη Σαμαρά, ενώ και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος φαίνεται να ασπάζεται την ίδια άποψη. Σ' αυτούς πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του και μία ομάδα βουλευτών (όπως οι Γ. Γιακουμάτος, Θ. Γιαννόπουλος κ.ά) που δεν θεωρούν αρνητική μία τέτοια εξέλιξη.
Ο κ. Σαμαράς δεν κρύβει την ανησυχία του γι΄ αυτές τις "αποστάσεις" και γι αυτό έσπευσε σήμρα να αποσαφηνίσει τη θέση του κόμματος για να προλάβει τυχόν παραφωνίες