BACKGROUND

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΛΑΟΣ - ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ : ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ..... ΙΔΟΥ ΤΟ ΓΙΑΤΙ  !!!

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ" Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Έληξε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος εξερχόμενος του Μαξίμου τόνισε...

πως «δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε αόριστη συναίνεση». αλλά χρειάζεται "μια συνευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί» τόνισε. Μάλιστα γνωστοποίησε ότι ο πρωθυπουργός δεν απέρριψε την πρόταση του ΛΑΟΣ. Επίσης υπογράμμισε ότι «όλα τα κόμματα πρέπει να αχθοφορήσουν μαζί, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι».
Οι δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη, κυρίως η αποστροφή ότι όλοι είναι συνυπεύθυνοι και πρέπει να αχθοφορήσουν μαζί, ερμηνεύεται ως έμμεση αλλά σαφής καταγραφή πρόθεσης για συναίνεση- έστω και... συγκεκριμένης (όχι αόριστης). Κυρίως όμως ερμηνεύεται ως δημόσια παραδοχή ότι θα ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ειδικά αν μεταξύ των- κατά Καρατζαφέρη συνυπεύθυνων υπάρξουν και προσωπικότητες εκτός πολιτικής.
Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο  των επαφών που έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς εκτός της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα για συναίνεση της αντιπολίτευσης στα νέα οικονομικά μέτρα. Αυτή την ώρα συναντάται με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Το απόγευμα στις 7.30 μ.μ., ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσουν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μουσικής.

Τέλος, την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.