BACKGROUND

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

14 ΜΕΡΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ!

 
Πλήθος κόσμου βρισκόταν συγκεντρωμένο, για δέκατη τρίτη ημέρα, μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, μπροστά από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθεί κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Μνημονίου. Αργά  το απόγευμα έγινε στην Πλατεία Συντάγματος "Λαϊκή Συνέλευση", κατά...    
τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η "Ημέρα διαβούλευσης και ενημέρωσης για το χρέος".


Ο κόσμος με σειρά προτεραιότητας υπέβαλε ερωτήματα στους καθηγητές πανεπιστήμιου οι οποίοι με απλά ελληνικά εξηγούν στον κόσμο ποιες είναι οι προτάσεις τους για την έξοδο από την κρίση.


Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων των 4 καθηγητών ήταν η άρνηση του δεύτερου μνημονίου ζητώντας από τους βουλευτές να το καταψηφίσουν όταν αυτό έρθει στην κυβέρνηση. Ζητούσαν από τον κόσμο παλλαϊκή συστράτευση κατά του μνημονίου.


Και κατά τη συγκέντρωση της Δευτέρας βρίσκονται στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ από την συγκέντρωση της Κυριακής, έχουν μείνει τα κάγκελα της αστυνομίας γύρω από τη Βουλή που καρτούν μακριά από τον Άγνωστο Στρατιώτη ακόμα και τους Τουρίστες.


Λόγω της συγκέντρωσης, είναι κλειστές για αρκετή ώρα παρέμειναν, η λεωφ. Αμαλίας από την Ξενοφώντος και η Βασ. Σοφίας από τη Σέκερη.