BACKGROUND

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Στην εκτίμηση ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «είναι γαντζωμένος στο Μαξίμου και δεν πρόκειται να ξεκολλήσει». Μιλώντας στο «Ράδιο 9», πρόσθεσε πως «θα πρέπει να γίνουν κοσμογονικά πράγματα στη χώρα για...
να ξεκολλήσει». Προέβλεψε καθυστερήσεις στην κατάθεση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος στη Βουλή, λέγοντας ότι μπορεί να μετατεθεί ακόμη και για τον Σεπτέμβριο. "Δεν πρόκειται να πάνε να ψηφίσουν με τον κόσμο στους δρόμους", διευκρίνισε.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι στόχος του προγράμματος δεν είναι η συγκέντρωση εσόδων, αλλά "να μπορέσουν να περάσουν τα μέτρα που αφορούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να τα πάρουν μισοτιμής, να κάνουν την Ελλάδα προτεκτοράτο".
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού ανέφερε ότι η δανειακή σύμβαση με την τρόικα δεν έχει έλθει ακόμη στη Βουλή, σημειώνοντας ότι δεν στοχοποιούν το κοινοβούλιο οι πολίτες, αλλά "όσοι με σειρά συνταγματικών και κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια από το λαό και τους βουλευτές".