BACKGROUND

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ

  • Το δίλημμα να τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στους Έλληνες
Ομαδικά πυρά δέχθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση και κατά κύριο λόγο το Οικονομικό επιτελείο για τους τραγικούς χειρισμούς τους σε ότι αφορά τον οικονομικό εγκλωβισμό της χώρας.

Επιτέλους δεν ήσαν λίγοι οι βουλευτές που αποφάσισαν να δουν και να πούνε τα πράγματα με το όνομά τους αντί να κλείνουν μάτια και αυτιά μπροστά στην γενική κατακραυγή.

Έκπληξη ευχάριστη, αποτέλεσε ο κ. Δημήτρης Καρύδης της Ά Πειραιά, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: "οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι στις πλατείες" και πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας. Φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι".

Η Τώνια Αντωνίου είπε ίσως τη μεγαλύτερη αλήθεια: Το δίλημμα για τη διάσωση της Ελλάδας πρέπει να τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στον Ελληνικό λαό. «Το πρόβλημά μας, η χρεοκοπία, έπρεπε να είναι το όπλο μας», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι "το πρόγραμμα δεν βγαίνει, χρειάζεται πολιτική νομιμοποίηση".

Τους τόνους ανέβασε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων: «Να θυμάστε ότι κάποτε αυτοί που κορόιδεψαν το λαό πήγαν στο Γουδή. Εάν ξεπουλήσετε βιομηχανίες της Θράκης και κτήματα της Θράκης να το σκεφτείτε καλά».


Τα βογκητά να ακουστούν όχι από τις πλατείες, αλλά από τα Βόρεια Προάστια με τους φόρους που πρέπει να μπουν στα εισοδήματα και στην ακίνητη περιουσία, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης.

«Το 2009 ήρθα στο γραφείο σου, σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες σαν ούφο ... τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους; Είχαμε πει ότι θα κάνουμε μηνύσεις. Πού βρίσκεται η διαδικασία;» φέρεται να ρώτησε η κ. Βάσω Παπανδρέου. Παράλληλα κάλεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να πει την αλήθεια στον κόσμο, πως το βιοτικό επίπεδο θα πέσει κατά 30%. «Δεν υπάρχει σχέδιο κι αυτά που κάνετε έχουν κοντά πόδια» φέρεται να σημείωσε επίσης η κ. Παπανδρέου, η οποία επιπλέον ανέφερε ότι και φέτος και πέρυσι θέσατε εκβιαστικά διλήμματα και «όπως είπε κι ο Μιραμπό, όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η δημοκρατία». Μάλιστα η βουλευτής διατύπωσε εντονότατες επικρίσεις και για το opengov: Αφήστε τα κόλπα με το
open.gov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας, φέρεται να ανέφερε.

Ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ζητείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να αναλάβει τις ευθύνες της. «Εσείς κ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσετε από τους υπουργούς και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειδικά για τους υπουργούς που έχουν αστοχήσει» πρόσθεσε.
Εκείνο που έχει σημασία είναι πως αδειάσαμε τις τράπεζες από τις καταθέσεις και γεμίσαμε τις πλατείες με κόσμο, σημείωσε από πλευρά του ο Πάρης Κουκουλόπουλος, προσθέτοντας ότι η πολιτική δεν ασκείται στο κενό και αν η επιλογή μας είναι το σποτ που κυκλοφόρησε την Κυριακή, φοβάμαι ότι έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Επισήμανε ακόμη ότι η χώρα γεμίζει με παράνομους μετανάστες και αδειάζει από νέους επιστήμονες.

Να σταματήσουμε να φορολογούμε τις χρόνια κατατρεγμένες στρατιές. Η φαυλότητα και η κομματοκρατία προσβάλλουν τις σχέσεις μας με την κοινωνία, ενώ υπάρχει έπαρση αυθεντίας, φέρεται να είπε ο Λάμπρος Μίχος, προσθέτοντας ότι απαιτείται επιπλέον η ανατροπή της «πολιτικής κανονικότητας, έτσι όπως ασκείται από τον Πρόεδρο και την ηγετική ομάδα». Πρόσθεσε ότι είναι αβελτηρία το ότι η κυβέρνηση δεν έλεγξε την φοροδιαφυγή, ενώ συμπλήρωσε πως αν θέλουμε να θεωρούμαστε δημοκράτες και σοσιαλιστές πρέπει να ζούμε ως τέτοιοι, επισημαίνοντας ότι έχει εντοπίσει φαινόμενα «έπαρσης αυθεντίας».

«Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζαμε και στραβά αρμενίζουμε» ανέφερε ο κ. Νασιώκας, προσθέτοντας ότι τα μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί τον Οκτώβριο του 2009. Ο κ. Νασιώκας πρόσθεσε ότι πρέπει να αναληφθούν ευθύνες, να υπάρξουν παραιτήσεις, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν χρειάζονται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας.

Πιο ήπια ήταν η παρέμβαση του κ. Δημήτρη Κρεμαστινού: «Το αποτέλεσμα σήμερα είναι: οι πλατείες με αγανακτισμένους και αποπροσανατολισμένους ανθρώπους. Και το δεύτερο με ανησυχεί περισσότερο από το πρώτο ... οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι τους όχι ταπεινωμένοι, αλλά ικανοποιημένοι από την ελπίδα που θα τους προσφέρει η κυβέρνηση». Ακόμη τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης, εννοώντας «έμπρακτη συναίνεση με την συμμετοχή στο υπουργείο Οικονομικών, υπουργών της εμπιστοσύνης των συναινούντων κομμάτων».