BACKGROUND

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Προς βαριά ήττα στα δημοψηφίσματα για την πυρηνική ενέργεια, την ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης και την κατάργηση του νόμου που επέτρεπε στον Ιταλό πρωθυπουργό να μην παροασιάζεται σε πολλές δίκες, λόγω πολιτικών υποχρεώσεων οδεύει ο Σίλβιο...
 Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.
Λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων -στις 3 ώρα Ιταλίας, 4 ώρα Ελλάδος- σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο "La 7" και στοιχεία που βασίζονται σε ερωτήσεις πού έγιναν σε δείγμα εκλογέων, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, τα τέσσερα δημοψηφίσματα για τα οποία ψήφισαν χθες και σήμερα οι Iταλοί, ξεπέρασαν το 50% συμμετοχής.
Το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο προσθέτει δε, ότι το "ναι" στα δημοψηφίσματα, ξεπέρασε το 90%.
Τα δημοψηφίσματα αφορούν την απόρριψη της ιδιωτικοποίησης των δικτύων ύδρευσης, την κατάργηση κάθε σχεδίου για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας και του νόμου που επέτρεπε στον ιταλό πρωθυπουργό, να μην παροασιάζεται σε πολλές δίκες, λόγω πολιτικών υποχρεώσεων.
«Ο Μπερλουσκόνι είναι πολιτικά νεκρός και η πτώση του είναι πολύ πιο σύντομη απ' ότι νομίζαμε. Έχασε τις δημοτικές εκλογές, το μετριοπαθές κέντρο στη Βουλή τον εγκατέλειψε και τώρα χάνει και τα δημοψηφίσματα", δήλωσε ο σχολιαστής της εφημερίδα "Κοριέρε Ντέλα Σέρα» 'Αλντο Κατσούλο.