BACKGROUND

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ e-Democracy ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

From e-Democracy


                              ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Επειδή έχει αποδειχτεί ότι ο καπιταλισμός είναι ένα οικονομικό σύστημα καταστροφικό για τον άνθρωπο και τα αποτελέσματα του είναι φανερά σήμερα ιδιαίτερα στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι αυτο το σύστημα πρέπει να αλλάξει.
Επειδή η οικονομία είναι η μητέρα της πολιτικής το σύστημα λήψης αποφάσεων το οποίο προτείνουμε είναι η άμεση δημοκρατία και αυτό γιατί θεωρούμε ότι είναι το δικαιότερο σύστημα για την διαχείριση και ισοκατανομή των φυσικών πόρων.
Διαθέτουμε και την γνώση και την τεχνολογία που απαιτείται για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα σε μικρές αυτόνομες και αυτοθεσμιζόμενες κοινωνίες. Η επιδίωξη μας είναι οι κοινωνίες αυτές να είναι απολύτως συνεργαζόμενες μεταξύ τους, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται η συνολική αυτάρκεια με σκοπό την οικολογική ισορροπία, τον σεβασμό κάθε είδους ζωής και εν τέλει την ευτυχία του ανθρώπινου είδους.
Προτείνουμε
1ον Την καθολική πολιτική ανυπακοή σε νόμους και διατάξεις οι οποίες παράγονται από μια κυβέρνηση η οποία είναι εμφανώς σε αντιδιαστολή και σύγκρουση προς την κοινή λογική και το κοινωνικό αίσθημα.
2ον Την συγκρότηση και λειτουργία, σε κάθε συνοικία, συνοικισμό ή κάθε είδους κοινωνική ομάδα που δεν θα υπερβαίνει τους 3000 ενήλικες και ικανούς για να αποφασίζουν ανθρώπους , της Εκκλησίας του Δήμου η οποία είναι το μόνο υπεύθυνο και νόμιμο κοινωνικά όργανο για να παίρνει αποφάσεις επί παντός θέματος το οποίο αφορά την προκοπή , την ευημερία και την ευτυχία του συνόλου των ανθρώπων που την αποτελούν.
3ον Την δράση εδώ και τώρα που θα διαδώσει τις ιδέες της οικονομίας βάση πόρων και της Άμεσης Δημοκρατίας δια ζώσης σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Τα πιο πάνω έχουν σαν συνέπεια ότι οι γενικότερες δράσεις και αποφάσεις μας χρειάζεται να περιστρέφονται γύρω από τους εξής στόχους.
1ον Την κατάργηση του χρήματος και το πέρασμα σε μια κοινωνία που οικονομικά θα στηρίζεται στην ισοδίκαιη κατανομή των πόρων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
2ον Το μποϋκοτάζ με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο των τραπεζών που είναι οι εκφραστές και διαχειριστές του χρήματος.
3ον Την άρνηση μας να παραμείνουμε παθητικοί θεατές των ΜΜΕ και την συνειδητή και με όλες μας τις δυνάμεις υποστήριξη και προστασία του διαδικτύου για να εξασφαλίσουμε την ελεύθερη ροη της πληροφορίας.
4ον Την συνειδητή και με όλες μας τις δυνάμεις αποτροπή του πολέμου πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται με το να ενημερώνουμε και να μην επιτρέπουμε σε οποιονδήποτε περνάει από το χέρι μας να επανδρώσει οποιονδήποτε στρατό.
5ον Δρούμε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε οι εταιρίες εμπορευματοποίησης και εκμετάλλευσης οικονομικής οποιουδήποτε πόρου, είτε αυτός αφορά ενέργεια είτε αυτός αφορά τροφή, στέγη και ασφάλεια, να εκλείψουν και ουδέποτε να ξανά συσταθούν.
6ον Απορρίπτουμε το σημερινό πολιτικό σύστημα σε όλες του τις εκφράσεις.
7ον Συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε κίνημα το οποίο έχει τις ίδιες αρχές και τους ίδιους στόχους που εμείς έχουμε.
ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ
Σήμερα, παρόλο που η ανθρωπότητα ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τις φυσικές δυνάμεις και έχει απαλλαγεί από πολλούς κινδύνους οι οποίοι την απειλούσαν στο πρόσφατο παρελθόν , ενώ το ανθρώπινο είδος κατανοεί την αστρική εξέλιξη και την δομή της κληρονομικότητας την ίδια στιγμή ασθμαίνει από τα αδιέξοδα της «ανάπτυξης» και απειλείται από αυτοκαταστροφή.
Αυτό που χρειάζεται είναι κάτι περισσότερο ακόμα και από μια μεταρρύθμιση της ανθρώπινης διάνοιας, είναι μια αλλαγή του ανθρώπινου όντος ως όντος κοινωνικό – ιστορικού.
Δεν έχουμε ανάγκη από μερικούς σοφούς.
Έχουμε ανάγκη να αποκτήσουν και να ασκήσουν την φρόνηση όλοι οι άνθρωποι και αυτό με την σειρά του απαιτεί ένα ριζικό ανασχηματισμό της κοινωνίας ως κοινωνίας πολιτικής, που θα εγκαθιδρύσει όχι μόνο την τυπική συμμετοχή , αλλά το πάθος όλων για τα κοινά, για το μέλλον της κοινωνίας και για το μέλλον του θαυμάσιου αυτού πλανήτη πάνω στον οποίο γεννηθήκαμε.
Πλην όμως το τελευταίο πράγμα που παράγει ο σημερινός πολιτισμός είναι φρόνημα ανθρώπινα όντα.
Κι αν μου έλεγε κανείς: -Τι θα θέλατε λοιπόν? Να αλλάξετε την ανθρωπότητα?
Θα απαντούσα: - όχι , κάτι απείρως πιο μετριοπαθές: - να αλλάξει η ίδια η ανθρωπότητα τον εαυτό της όπως το έχει κάνει ήδη δυο, τρεις φορές στην Ιστορία
Ο μετασχηματισμός της ανθρωπότητας, έννοια εφικτή όσο και απόλυτα αναγκαία, είναι η μόνη που μπορεί να αποκαταστήσει έναν πολιτισμό σε αρμονία με την φύση και τον εσωτερικό άνθρωπο και να ενισχύσει ό,τι σπουδαίο τον συνιστά ως άνθρωπο και τις προοπτικές του, τα ίδια δηλαδή τα επιτεύγματα, του πολιτισμού του , μέχρι τώρα.

Για την Πλατεία και τα Ιστορικά γεγονότα που εξελίσσονται εκεί :
Οι συγκεντρώσεις μας στο Σύνταγμα Ξεκίνησαν είναι και θα παραμείνουν ακηδεμόνευτες από κόμματα.
Δεν αρνούμαστε πως τα άτομα που συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις μας στο Σύνταγμα, μπορεί και να ανήκουν σε τέτοιου είδους οργανώσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως οι συγκεντρώσεις αυτές βρίσκονται έξω από τις εν λόγω οργανώσεις και γι' αυτό είναι εντελώς ανεξάρτητες απ' αυτές. Οι συγκεντρώσεις μας αποτελούν σημείο συνάντησης με σκοπό να κατευθύνουμε την αγανάκτησή και τα αιτήματά μας. (τις απαιτήσεις μας)
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε ταμπέλες, σημαίες και οργανωτικές ηγεσίες σε αυτές τις συγκεντρώσεις.(αλλά και στις αποφάσεις μας)
Οι συγκεντρώσεις έχουν ειρηνικό χαρακτήρα και με τον ίδιο τρόπο οι δράσεις μας θα είναι ειρηνικές. Αν μας απαντήσουν με βία, η στάση μας θα είναι πάντα της μη βίαιης αντίστασης.
Δεν είμαστε αγανακτισμένοι όπως αρέσκονται να μας αποκαλούν τα Μ.Μ.Ε.
Είμαστε σκεπτόμενοι και ως τέτοιοι θέλουμε να αναπροσδιοριζόμαστε.
Οι συγκεντρώσεις έχουν συγκεκριμένα και άμεσα αιτήματα.*(Απαιτήσεις) :
• 1ον Απόρριψη των μνημονίων. Θεωρούμε ότι, οι όποιες αποφάσεις πάρθηκαν από την Ελληνική Βουλή, σχετικά με το θέμα αυτό, πάρθηκαν ερήμην του λαού και χωρίς την έγκρισή του από μία Κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία υποσχόμενη άλλα και πράττοντας άλλα. Για αυτούς τους λόγους δεν νομιμοποιούνται οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου και δεν έχουν την συναίνεση μας για να συνεχίζουν να εφαρμόζονται.
• 2ον Δεν αναγνωρίζουμε τα χρέη που μας φόρτωσε το σύστημα. Δεν ενημερωθήκαμε ΠΟΤΕ γιατί χρωστάμε, που χρωστάμε και πόσα χρωστάμε. Ως εκ τούτου αρνούμαστε να πληρώσουμε ένα χρέος, το οποίο δεν προκλήθηκε από τον Ελληνικό Λαό, για τον Ελληνικό Λαό. (Διαμηνύουμε στον Κύριο Πάγκαλο ότι δεν τα φάγαμε μαζί.) Ο Λαός ότι *έχει φάει μέχρι τώρα το έχει αποδώσει στο πολλαπλάσιο άρα και δεν χρεωστάει αλλά του χρεωστάνε) )τρώει το ξεπληρώνει στο Κράτος και στις τράπεζες. Σε αντίθετη περίπτωση πληρώνει για τα χρέη του είτε με φυλάκιση είτε με κατάσχεση της περιουσίας του.
• 3ον *( Απαιτούμε)Ζητάμε όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο. Ως εκ τούτου απαιτούμε την άρση της βουλευτικής Ασυλίας και την άμεση επιβολή ποινών σε όσους βουλευτές και υπουργούς αποδειχθεί ότι έκλεψαν.
• 4ον Δεν συναινούμε ούτε στα έως τώρα παρθέντα ούτε και στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η Ελληνική Βουλή στις 28 Ιουνίου. Γι αυτό καλούμε όλους τους πολίτες - κατοίκους της χώρας να γεμίσουν τις πλατείες και τους δρόμους καθημερινά, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι η Ελληνική Βουλή δεν έχει την συναίνεση του Λαού για τις αποφάσεις που λαμβάνει.
• 5ον Απαιτούμε (αμέσως πλήρη και άνευ όρων ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους τους πολίτες) την πριν του μνημονίου επανίδρυση του κράτους πρόνοιας και την περαιτέρω καλυτέρευσή του. Ψωμί, Δημόσια Παιδεία και Υγεία, Συντάξεις, Εργασία με ανθρώπινους όρους είναι ανθρώπινα δικαιώματα που καταχτήθηκαν από τους Λαούς και δεν σκοπεύουμε να τα παραδώσουμε στις Κυβερνήσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών και των λίγων που κατέχουν τον πλούτο.
Οι συγκεντρώσεις μας ωστόσο έχουν πέρα από τα άμεσα αιτήματα και άλλα εξίσου σημαντικά, τα οποία συμπλέουν με τα αιτήματα των υπολοίπων Ευρωπαϊκών και όχι μόνο Λαών που διαμαρτύρονται ταυτόχρονα με εμάς. Αναγνωρίζουμε όπως και οι φίλοι μας οι Ισπανοί και σίγουρα πολλοί άλλοι ακόμα, ότι δεν είμαστε εμείς αντισυστημικοί. Το σύστημα είναι εναντίον μας καθώς δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες και τις προσδοκίες της πλειοψηφίας των Ανθρώπων του πλανήτη αλλά μεριμνεί υπέρ των συμφερόντων μιας συγκεκριμένης ολιγαρχίας πλουσίων και ισχυρών. Ως εκ τούτου εργαζόμαστε :
• 1ον Το πέρασμα από την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία στην άμεση Δημοκρατία. Μόνο αν έχουμε όλοι λόγο (και πληροφορία) κανείς στο μέλλον δεν θα μπορέσει ξανά να πάρει μέτρα και να υπογράψει μνημόνια για εμάς χωρίς εμάς. Η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που καθιστά πλέον υλοποιήσιμο το αίτημα για άμεση Δημοκρατία.
• 2ον Ως ελεύθεροι πολίτες βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες και στις εξεγέρσεις όλων των λαών του πλανήτη για Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Αυτοδιάθεση. Ζητάμε μία πολύ μεγάλη συγγνώμη που επιτρέψαμε στις κυβερνήσεις μας να εκμεταλλευτούν ολόκληρες Χώρες και Λαούς , είτε κηρύσσοντας προσχηματικούς πολέμους, είτε εγκαθιδρύοντας δικτατορίες, είτε εξαγοράζοντας κυβερνήσεις, είτε στήνοντας ειδικές ζώνες παραγωγής, όπου οι σύγχρονοι δούλοι σκοτώνονται 16 ώρες την ημέρα για μια χούφτα ρύζι, ώστε να έχουμε εμείς πρόσβαση σε φθηνά υλικά αγαθά. Σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτές οι πολιτικές βρίσκουν τους Λαούς της Γης στην συντριπτική τους πλειοψηφία ενάντιους. (Γι αυτό ζητάμε από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συμμάχων της να αλλάξουν ρότα. Δεν θα είμαστε πλέον συνένοχοι στις πολιτικές τους όσο αυτές δεν διασφαλίζουν και δεν θέτουν σε εφαρμογή τις ανθρωπιστικές αξίες που κατακτήθηκαν στους αιώνες και διατυπώνονται ρητά και με σαφήνεια σε κείμενα όπως η Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και όπου αλλού.) Δεν ζητάμε απαιτούμε και όχι μόνο να αλλάξουν ρότα αλλά να μας αδειάσουν την γωνιά μια για πάντα οντάς ανίκανοι να μας εξασφαλίσουν μια ζωή ασφαλή και αξιοπρεπή .
• 3ον Είναι καιρός για revolution, όχι με την έννοια της αιματηρής επανάστασης αλλά της άλλης έννοιας που έχει αυτή η λέξη στα Αγγλικά (?). Είναι καιρός για εξέλιξη και μετασχηματισμό του ανθρώπινου είδους και των κοινωνιών του. Συνεπώς εκτός από τα άμεσα αιτήματά μας διεκδικούμε και απαιτούμε για το άμεσο μέλλον (εδώ και τώρα) ένα σύστημα που θα υπηρετεί τις ηθικές και ανθρωπιστικές αξίες. Θα πάψει να διαιωνίζει και να αναπαράγει την αξία του κέρδους και του χρήματος και τέλος θα δημιουργήσει την κατάλληλη Παιδεία που θα μας οδηγήσει στις αλλαγές αυτές.
Διορθωμένο κείμενο ακόμα προς συζήτηση