BACKGROUND

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΠΙΝΑΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΕΝΣ ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9

Ένας από τους πιο σημαντικούς και σπάνιους πίνακες του μεγάλου ζωγράφου Πήτερ Ρούμπενς, που χρονολογείται από το 1618, εντοπίστηκε σήμερα στην Αττική, με μία 40χρονη τηλεπαρουσιάστρια να εμπλέκεται στην υπόθεση!

Η αξία του συγκεκριμένου πίνακα με τίτλο «Το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου», που είχε κλαπεί πριν από δέκα χρόνια από μουσείο του Βελγίου, ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο τέχνης περιλαμβάνεται στη λίστα της Ιντερπόλ και του FBI με τους κλεμμένους πίνακες.

Εκτός από την 40χρονη τηλεπαρουσιάστρια, δύο μικρών καναλιών της Αττικής, ένας εξηνταπεντάχρονος, πρώην ιδιοκτήτης καταστήματος με αντίκες στην Αθήνα, είχαν στην κατοχή τους το έργο τέχνης. Ο πίνακας (28 x 52 εκ.) βρέθηκε στο ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, και το οποίο ακινητοποιήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές το ζευγάρι δεν έχει σχέση με την κλοπή του πίνακα, από το Βασιλικό Μουσείο Βρυξελλών του Βελγίου. Ερευνάται, δε, πως περιήλθε στην κατοχή τους το ανεκτίμητης αξίας έργο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού «παγίδευσαν» το ζευγάρι, εμφανιζόμενοι ως αγοραστές, και είχαν διαπραγματευτεί την αγορά του πίνακα αντί περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ. Αφού έγιναν αλλεπάλληλες επαφές κλείστηκε ραντεβού στο οποίο οι συλληφθέντες πήγαν με τον πίνακα για την ολοκλήρωση της πώλησης.

Από τις ίδιες πηγές διευκρινίστηκε ότι οι έξι Έλληνες που συνελήφθησαν σήμερα για κατοχή άλλων αρχαίων αντικειμένων δεν έχουν σχέση με την υπόθεση του πίνακα αλλά και αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή τους θεωρούνται μεγάλης αρχαιολογικής αξίας.