BACKGROUND

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια μέρα μετά τη ψήφιση του Μνημονίου οι Γερμανοί άλλαξαν "τροπάριο". Σε χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel online γίνεται λόγος για ορισμένα "φωτεινά σημεία" -όπως χαρακτηριστικά λέει ο τίτλος- της ελληνικής οικονομίας.
Ο Γερμανός αρθρογράφος επισημαίνει, οτι με όσες περικοπές και αν γίνουν, όσα μέτρα λιτότητας και αν εφαρμοστούν, η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση. Τονίζει λοιπόν στη συνέχεια οτι ο μόνος δρόμος για να τονωθεί η οικονομία της Ελλάδας είναι η ανάπτυξη, και "με καμάρι" παραθέτει έξι προτάσεις που έχουν προκύψει μετά από έρευνα του Spiegel online για τους "δυνητικούς" τομείς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας:

-Τουρισμός: ο οποίος όπως διευκρινίζει στο δημοσίευμα, παραμένει σταθερός ακόμα και εν μέσω κρίσης.
-Ελληνική διατροφή: αναφέρεται στη φέτα και στο ελληνικό ελαιόλαδο που επισημαίνει ότι σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το καλύτερο στην ευρώπη.
-Μεταφορές: όπου επισημαίνει ότι παρότι η χώρα μας είναι από τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις στον κόσμο, ο συγκεκριμένος τομέας δεν αποδίδει καθώς τα ελληνικά πλοία αναγκάζονται να ταξιδεύουν κάτω από ξένες σημαίες.
-Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Προτρέπει τους γερμανούς και τους ευρωπαίους να προωθηθούν οι επιδοτήσεις για το πρόγραμμά "helios" έτσι ώστε να καταστεί η Ελλάδα ο προμηθευτής ηλιακής ενέργειας και ηλεκτρικού ρεύματος ολόκληρης της Ευρώπης.
-Υψηλή τεχνολογία: όπου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα με ειδικούς «η Ελλάδα έχει πολλά να δώσει» και παραθέτει το παράδειγμα της βιομηχανίας ημιαγωγών.
-Φαρμακευτική: η οποία αναδεικνύεται από το Spiegel online ως ένας από τους πολλά υποσχόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Τώρα αν πρόκειται για έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες προς τους επίδοξους Γερμανούς επιχειρηματίες ή για λύσεις που θα βγάλουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό από την κρίση,το διαπιστώνετε εσείς.