BACKGROUND

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ


Δύο δικηγόροι δεν πλήρωναν το χαράτσι αλλά πλήρωναν κανονικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Έπειτα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, κέρδισαν προσωρινά την πρώτη μάχη και δεν θα τους κόψουν το ρεύμα.
Οι Δημήτρης Τσαούσογλου και Γεώργιος Μάρκου δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών αφού άσκησαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ , με την οποία ζητούσαν να μην τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα από το σπίτι και το γραφείο τους.
Στήριξαν την αίτηση τους στην αντισυνταγματικότητα του Νόμου 4021/2011 για την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ και την εξ αυτής προσβολή της προσωπικότητας τους.
Να υπογραμμίσουμε ότι είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται Πανελλαδικώς από αίτηση που βασίζεται στην αντισυνταγματικότητα του Νόμου και την προσβολή της προσωπικότητας των αιτούντων, δεδομένου ότι όλες οι άλλες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής βασίζονται στην αδυναμία των καταναλωτών να πληρώσουν το χαράτσι, κάτι που δεν επικαλέσθηκαν οι εν λόγω δικηγόροι.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε την 20-2-2012 η Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Βασιλική Καρβέλα,προσωρινά έχει απαγορεύσει την διακοπή του ρευματος των σπιτιών και των γραφείων τους, μεχρι να εκδικασθεί η κύρια αίτηση τους την 30-5-2012.