BACKGROUND

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ REAL FM ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ


Η απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο 25.000 ευρώ στον Real Fm 97,8 έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τον πολιτικό κόσμο. Παράλληλα εκατοντάδες είναι τα μηνύματα υποστήριξης των ακροατών.
«Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία όλοι τους» υπογράμμισε η βουλευτής του ΚΚΕ,  Λιάνα Κανέλλη σε τηλεφωνική της παρέμβαση στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και πρόσθεσε: «Είναι η αρχή. Η εξόντωση είναι όταν δεν μπορείς να βουλώσεις το στόμα σ’ αυτήν την ιδιότυπη δικτατορία που θα ζήσουμε, τη μεταμνημονιακή, θα κυνηγάνε τους ανθρώπους με ύψιστο όπλο τη φτώχεια, την οικονομική αδυναμία.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου αναφερόμενος στο ΕΣΡ τόνισε μεταξύ άλλων: «Κατ’ αρχήν δεν είμαι σίγουρος ότι η σύνθεση είναι νόμιμη. Έχει λήξει εδώ και πάρα πολύ καιρό η θητεία κάποιων. Κατ’ επανάληψη έχω κάνει οχλήσεις στον πρόεδρο της Βουλής ότι υφίσταται μία ανωμαλία, η οποία συνεχίζεται».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επεσήμανε ότι τα εξοντωτικά πρόστιμα δεν λύνουν, αλλά δημιουργούν προβλήματα.
Την απόφαση του ΕΣΡ σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97.8 και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας: «Φοβούμαστε ότι όλες οι διαφορετικές απόψεις από τις κυρίαρχες θα λογοκρίνονται πια» και πρόσθεσε: «Τέτοιου είδους αποφάσεις είναι κατακριτέες κι όσοι θέλουν να κάνουν τους λογοκριτές σύντομα θα κριθούν από τους ίδιους τους πολίτες».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε με την σειρά του: «Οι ισχυρισμοί και οι χαρακτηρισμοί όταν μάλιστα αφορούν σε δημόσια πρόσωπα δεν είναι δυνατόν μνα αντιμετωπίζονται ως παραβατικές ενέργειες».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Σωτήρης Στανωτάς τόνισε μεταξύ άλλων: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επιβολή προστίμου από το Ε.Σ.Ρ. στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, δείχνει γρήγορη προσαρμογή στη νοοτροπία της αποικίας. Είναι απορίας άξιον, πώς οι εγχώριοι υπάλληλοι της κυρίας Μέρκελ, επιχειρούν να επιβάλουν στα ελληνικά ΜΜΕ και τις απόψεις τους περί της ελευθερίας της έκφρασης. Και οφείλουμε να σημειώσουμε ότι δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία, όταν τα γερμανικά ΜΜΕ εξαπέλυαν βίαιες υβριστικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας και του ελληνικού Λαού».
Πηγή: real.gr