BACKGROUND

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΟ...​" SELECTIVE DEFAULT " ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Είναι γεγονός και αληθές... ότι ή χώρα μας "τεχνικά" βρίσκεται στο καθεστώς της "χρεωκοπίας" αφού οι "οίκοι αξιολόγησης" υποβάθμισαν την Ελλάδα μη λαμβάνοντας υπόψιν τους τις αποφάσεις για οικονομική ενίσχυση της χώρας μας αφού ακόμα...
δεν έχουν υλοποιηθεί. Έτσι και μέχρι την ολοκλήρωση του PSI ή ένδειξη... "selective default" θα παραμείνει "τεχνικά ενεργή" από τους οίκους αξιολόγησης που ασχολούνται με την χώρα μας, αφού γύρω στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες του PSI στη χώρα μας.
Αμέσως μετά...θα υπάρξει αναβάθμιση της Ελλάδος και αξιολόγησή της με τα νέα δεδομένα της χρηματοδότησης από το ΔΝΤ οπότε "τεχνικά" θα μπορεί να βγει ισχυρή πλέον στις αγορές !
Πάντως το όλο θέμα της "επιλεκτικής χρεωκοπίας" έκανε μερικούς διστακτικούς και καχύποπτους... παρότι πρόκειται για καθαρά οικονομικό τεχνικό θέμα "συστημικό" θα έλεγε κανείς αφού φωτογραφίζει την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας τη στιγμή αυτή και όχι συνολικά με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί...!
Αυτά... για να μην βιάζονται πάλι να παίξουν στις πλάτες μιας "χρεοκοπημένης" Ελλάδος !
Σας ευχαριστώ...