BACKGROUND

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΜΠΑΪΡΟΥ: ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Τα λεγόμενα της Κριστίν Λαγκάρντ ότι έχει έρθει η ώρα πληρωμής για τους έλληνες, προκάλεσαν την αντίδραση του Φρανσουά Μπαϋρού, ο οποίος σήμερα σε συνέντευξη του στο France Inter χαρακτήρισε σοκαριστικές...
τις παρατηρήσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ που «κατηγόρησε τους έλληνες σαν να είναι ένοχοι».
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης είπε: «Υπάρχουν ευθύνες στην ελληνική κοινωνία, εξουσία και οργάνωση, αλλά δεν είναι σωστό το ότι ο ελληνικός λαός είναι υπεύθυνος για ό,τι του συμβαίνει. Εκπαιδεύτηκε να είναι τυφλός, έχει δεμένα τα μάτια και τον κάνουμε να πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει να ζει δανειζόμενος».
Ο κ. Μπαϋρού μάλιστα συνέχισε λέγοντας «οι έλληνες δεν είναι ο μόνος λαός στην Ευρώπη του οποίου είναι δεμένα τα μάτια και στον οποίο έχουμε πει ότι μπορεί να συνεχίσει να ζει μέσα στο χρέος», υπονοώντας τη Γαλλία.
Η Φιγκαρό στο πρωτοσέλιδο της έχει τίτλο «Η Επίθεση της Κριστίν Λαγκάρντ ενάντια στους Έλληνες», και σχολιάζει επί του θέματος σε άρθρο με τίτλο «Χωρίς ξύλινη γλώσσα» ότι πρωταθλητές στην φορολογική απάτη και στην παράλληλη οικονομία, είναι οι Έλληνες που έχουν μια πολύ ‘χαλαρή’ ιδέα για το κράτος και τη συλλογική αλληλεγγύη. Οι πολιτικοί ιθύνοντες, η Εκκλησία και οι εφοπλιστές δεν δίνουν το παράδειγμα, έχοντας εξασφαλίσει προνόμια, αργομισθίες και ατιμωρησία».
Η ευθύνη της Ευρώπης είναι πως έκλεισε τα μάτια και δέχθηκε την Ελλάδα στην ΕΕ και στην ΟΝΕ», συνεχίζει το κύριο άρθρο της εφημερίδας. Τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που στέλνει η ΕΕ στην Ελλάδα δε θα επιτύχουν ποτέ να παρακινήσουν μια νέα αρχή για την Ελλάδα. Ούτε να τη σώσουν.
Εάν η Ελλάδα επιθυμεί να μείνει στην ΕΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Και να δεχθεί να αναδιαρθρωθεί εκ βαθέων και εξ ολοκλήρου. Η Ευρώπη θα επανακάμψει χωρίς την Ελλάδα. Το αντίθετο δεν είναι βέβαιο. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στους Έλληνες, με τον κατάλληλο τρόπο, καταλήγει το άρθρο.