BACKGROUND

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

15% ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

 
ΑΠΟ ΤΟ 19% ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ 6% ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ... 
Εντυπωσιακή μείωση καταγράφουν τα ποσοστά των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Μετά το πρωτόγνωρο 19% που είχαν λάβει στην προηγούμενη αναμέτρηση, τα κόμματα που δεν κατάφεραν...
να μπουν στο Κοινοβούλιο συγκεντρώνουν συνολικά ένα ποσοστό της τάξεως του 6%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κόμματα που για λίγες ψήφους δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή στις προηγούμενες εκλογές, όπως ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, έχασαν σχεδόν τη μισή τους δύναμη, συγκεντρώνοντας -με καταμετρημένο το 99,84% των ψήφων- ποσοστό 1,58% και 0,88%, αντίστοιχα.

Επίσης, η συμμαχία των κομμάτων του Στέφανου Μάνου και του Θάνου Τζήμερου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε το ποσοστό που είχε λάβει μόνη της η «Δράση», η οποία είχε λάβει τον Μάιο 1,80% (η Δημιουργία Ξανά είχε λάβει 2,15%). Στις εκλογές της Κυριακής η «Δημιουργία Ξανά, Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία» συγκέντρωσε ποσοστό 1,59%.

Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» συγκέντρωσε ποσοστό 0,39% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,33%. Η «Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια» καταλαμβάνει ποσοστό 0,29% και η Ένωση Κεντρώων 0,28%.