BACKGROUND

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Τις τελευταίες μέρες, οδεύοντας προς τις κάλπες, ακούγοντας τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει δηλώσεις του τύπου '' το είπα το λεφτά υπάρχουν, αλλά μετά αναρωτιόμουν '', ή '' έπεσα θύμα της Ευρώπης '' ή '' έπρεπε να είχε γίνει το...
δημοψήφισμα '', δεν είναι εύκολο να μη σκεφτεί κανείς ότι δύο πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί : είτε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα καταλάβει πλήρως τι ακριβώς έχει κάνει στον τόπο αυτό, είτε ότι έχοντας απόλυτη συναίσθηση των όσων έχει κάνει στην Ελλάδα και τους Έλληνες, προετοιμαζόταν ώστε να αντιμετωπίσει την κατάσταση που θα προκύψει, όταν και αν θα κληθεί να λογοδοτήσει επίσημα για τις πράξεις του.
Το θέμα τώρα πια είναι - και αυτό έχει βεβαίως τη σημασία του- το ότι θα το κάνει πλέον ως βουλευτής υπό την προστασία της βουλευτικής ασυλίας, καθώς, όπως φάνηκε, οι αμετανόητοι παπανδρεϊκοί της Αχαΐας κινητοποιήθηκαν άμεσα, ώστε να τον θωρακίσουν απέναντι σε πιθανή εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη. Απομένει να δούμε, αν και πότε, θα παραπεμφθεί, κυρίως όμως τι θα πράξει ο Ε.Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, όταν κληθούν να αποφασίσουν σχετικά. Οι εξελίξεις σίγουρα θα έχουν ενδιαφέρον.