BACKGROUND

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ!...



Γράφει ο Insider 
Τι κι αν τον βαράνε οι πολιτικοί αρχηγοί και μετά από κάθε σύσκεψη βγαίνει σαν βρεγμένη γάτα; Aλλάζει τίποτα επί της ουσίας της πολιτικής του(ς) ; Γράφαμε και χθές για την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων... 
και ιδιαίτερα των εξαγωγικών, την οποία λέει - ο Στουρνάρας δια στόματος Μέργου - ότι θα φέρει το ακόμα μεγαλύτερο κόψιμο του κατώτατου μισθού. 

Ουδείς βγήκε να εξηγήσει πως θα ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων για να βγούμε από την ύφεση όταν:

"...   οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, πέραν του ότι δεν λαμβάνουν τις επιστροφές ΦΠΑ στην ώρα τους, δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τις Τράπεζες.

Και όταν ακόμα καταφέρουν να βρούν κεφάλαια κίνησης, πληρώνουν επιτόκια της τάξης του 10%, όταν οι ανταγωνιστές τους στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία πληρώνουν 3%;

Μπορεί έτσι καμμία επιχείρηση να είναι ανταγωνιστική όταν πληρώνει υπερτριπλάσια επιτόκια από τον ανταγωνιστή της; Το κόστος του χρήματος δεν επιβαρύνει υπερβολικά το κόστος του προιόντος που παράγουν; οι μισθοί των 500 ευρώ τους φταίνε;"

Και αντί αυτά τα θέματα να τεθούν στους Ευρωπαίους επιτακτικά, ο Στουρνάρας φοβάται να θίξει θέματα που θίγουν ακόμη και οι Financial Times. Ρωτάγαμε και χθές;

"Αυτά τα θέματα θα τα θέσει κανείς στους Ευρωπαίους;  ή τα έχει λύσει με τον .... Στουρναρι-κό τρόπο: "ζήτησα από τους εταίρους μας κοινή δήλωση για το λάθος για το οποίο μίλησε το ΔΝΤ αλλά ... δεν μου την δώσαν".

Δεν σέ ακούγαν Γιάννη μουγιατί ήσουν σκυφτός και κοίταζες το πάτωμα. Οσφυοκάμπτης που λένε...

Βάλε τώρα στο πάτωμα τους Financial Times, ώστε να διαβάσεις τι γράφουν. 

Δεν σκέφτεσαι να το στείλεις στους εταιρους μας με email γιατί φοβάσαι μη σου θυμώσουν, ε;"

Η ουσία όμως παραμένει, και το Μαξίμου πρέπει να κινηθεί τάχιστα:

Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς ανταγωνιστικότητα και δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα χωρίς ανταγωνιστικά επιτόκια δανεισμού".