BACKGROUND

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

'' ΝΑ ΜΗ ΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ''...



Ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρια (M5S) Μπέπε Γκρίλο κάλεσε σήμερα και τους νεοεκλεγέντες προέδρους της βουλής και της γερουσίας της Ρώμης να ζητήσουν τα κόμματα να μην πάρουν την κρατική χρηματοδότηση, ...
για τα έξοδα των πρόσφατων εκλογών.
Με ένα κείμενο που ανάρτησε στο ιστολόγιό του ο Γκρίλο ον πρόεδρο της γερουσίας Πιέτρο Γκράσο και την πρόεδρο της βουλής Λάουρα Μπολντρίνι να διευκρινίσουν αν η μείωση των απολαβών τους κατά 30%, την οποία ανακοίνωσαν χθες βράδυ, αφορά το σύνολο των αποδοχών τους ή μόνον τα επιδόματα εκτός του «κύριου μισθού» τους.
Ο ιδρυτής και επικεφαλής του M5S υπενθυμίζει ότι η επίσημη πρόταση του κινήματος προβλέπει να μειωθούν οι απολαβές βουλευτών και γερουσιαστών από τα σημερινά 11.283 ευρώ μεικτά σε 5.000 ευρώ μεικτά και να αναρτώνται αναλυτικά στο Διαδίκτυο όλα τα έξοδα που αφορούν την πολιτική δραστηριότητά τους.
«Οι εκλεγμένοι μας (στην ιταλική βουλή) το έχουν ήδη πράξει. Αν ο Γκράσο και η Μπολντρίνι πείσουν και τους υπόλοιπους βουλευτές και γερουσιαστές, θα εξοικονομηθούν 70 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο» καταλήγει ο Γκρίλο.
Ο κωμικός και πολιτικός συναντάται αύριο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την ανάθεση εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης.