BACKGROUND

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

KATAΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ''ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ'' ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ..



...ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ...
Τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην υγειονομική περίθαλψη υπογράμμισαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στις Βρυξέλλες, οι Γιατροί του Κόσμου, ζητώντας την άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην πρόσβασή τους στην ιατρική περίθαλψη...
Παρουσιάζοντας τη μελέτη για την υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη, με τίτλο «Η πρόσβαση στην Ιατρική Περίθαλψη στην Ευρώπη σε καιρούς κρίσης και έξαρσης της ξενοφοβίας», οι Γιατροί του Κόσμου υπογραμμίζουν την αποτυχία των Εθνικών Συστημάτων Υγείας να ανταποκριθούν επαρκώς στις ανάγκες των ευάλωτων ατόμων.

Η μελέτη βασίζεται σε στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από συνεντεύξεις με περισσότερους από 8.000 ασθενείς σε 14 ευρωπαϊκές χώρες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας.

Μεταξύ των ασθενών των Γιατρών του Κόσμου που ερωτήθηκαν, το 20% εξ αυτών είχε δεχθεί άρνηση στην πρόσβαση σε υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας από κάποιον επαγγελματία υγείας μέσα στο τελευταίο 12μηνο.

Το 81% δεν είχε καμία δυνατότητα πρόσβασης σε ιατρική φροντίδα, χωρίς να πληρώσει το σύνολο των ιατρικών δαπανών, ενώ το 59% των ερωτηθέντων εγκύων δήλωσαν πως δεν είχαν καμία πρόσβαση σε προγεννητική περίθαλψη μέχρι και την ημέρα της συνέντευξης