BACKGROUND

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η ώρα της Δικαιοσύνης για τον Άκη

troktiko    Η ώρα της Δικαιοσύνης για τον  Άκη
Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να διαβιβαστεί στις εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος κα. Ευγενία Κουβέλου και κα. Πόπη Παπανδρέου το …πόρισμα του ΣΔΟΕ για το σκάνδαλο των υποβρυχίων τύπου 214, το ένα εκ των οποίων θα κατασκευαζόταν στο Κίελο και τα υπόλοιπα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Η συγκεκριμένη σύμβαση εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ το 1999 μετά από εισήγηση του τότε υπουργού Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και υπογράφηκε το 2000, όπως υπενθυμίζει η Realnews.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επίσκεψη στις εισαγγελείς θεωρείται βέβαιη για όλους όσοι ενεπλάκησαν στην υπογραφή των επίμαχων συμβάσεων, πάνω στις οποίες στήθηκε «χορός» εκατομμυρίων ευρώ.
Δεδομένου ότι οι συμβάσεις εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΕΑ επί υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου, το ενδιαφέρον εστιάζεται στον ίδιο τον πρώην υπουργό αλλά και στενούς του συνεργάτες, όπως ο κ. Μπέλτσιος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν ήδη καταλήξει στα πρώτα συμπεράσματα και μετά την παραλαβή του πορίσματος από το ΣΔΟΕ θα πρέπει να αναμένονται οι πρώτες ποινικές διώξεις.