BACKGROUND

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΕΧΩΣ...ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΥΡΗΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΑ...ΜΕΤΡΑ

 

Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να ξεσηκώσει το πακέτο μέτρων που ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός με αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των κομματικών οργάνων, επιδιώκει σε πρώτη φάση να περιορίσει τις εσωτερικές του αντιδράσεις...

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να κάνει λόγο για «Εθνικό Σχέδιο για την έξοδο από την κρίση», τονίζοντας ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, με έμφαση στα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ότι δεν θα πάνε χαμένες οι -έως τώρα- θυσίες του λαού, αλλά και ότι δεν θα απειληθούν ξανά στη χώρα μας η σταθερότητα στην οικονομία και την κοινωνία μας.
Το πακέτο μέτρων θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών, ενώ για τη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Ιπποκράτους και αμέσως μετά συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο συνήλθε και χθες από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη, με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών και χωρίς την έλλειψη της συνήθους… γκρίνιας!
Ο πρωθυπουργός φοβάται ότι με την εξαγγελία των μέτρων οι κοινωνικές αντιδράσεις θα είναι οξύτατες, ενώ θα δοκιμαστεί και η συνοχή του κυβερνώντος κόμματος. Ταυτόχρονα, μεγάλο στοίχημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι αγορές στα μέτρα, αφού είναι πολύ πιθανόν να μην πειστούν στην περίπτωση που τελικά οι αποκρατικοποιήσεις και οι περικοπές δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
Χαρακτηριστικό των πιέσεων που υπάρχουν από τους δανειστές είναι η προειδοποίηση Παπακωνσταντίνου σε συνάντηση με υπουργούς πως «η επόμενη δόση εξαρτάται από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί», ενώ ταυτόχρονα τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους όλο και εντείνονται…