BACKGROUND

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ - Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΙΜΗΝΥΕΙ ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΟΥΝΕ;;;
ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ
Το ζήτημα της σύμπραξης και της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων δεν είναι νομικό, αλλά πολιτικό ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές, αλλά μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στα προβλήματα της χώρας. Μιλώντας στο....



δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, ο κ. Ηλίας Μόσιαλος επανέλαβε ότι η χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών περί ευρείας πλειοψηφίας έγινε σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στη ΝΔ ότι έσπευσε να πει ότι δεν θα συμπράξει σε ένα λάθος, χωρίς να περιμένει να ακούσει πρώτα τις αποφάσεις για την Ελλάδα, ενώ κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση, που όπως είπε, ανακαλύπτει ύβρεις σε κάθε ανακοίνωση της κυβέρνησης, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Αναφερόμενος στις κρίσιμες διαβουλεύσεις που διεξάγονται εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής, ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διαθέτει μια ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα και ότι θα συνεχίσει να είναι παρούσα στην προσπάθεια να βρεθεί λύση. Το ζητούμενο, όπως είπε, είναι το αποτέλεσμα να διασφαλίζει και τις τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και το τραπεζικό και ασφαλιστικό σύστημα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να κάνει κάποια αναφορά στις συζητήσεις για το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι το βασικό για την κυβέρνηση είναι να «πληρώνει η Ελλάδα λιγότερους τόκους το χρόνο». «Θα κάνουμε το καθήκον μας για μείωση του ελλείμματος, όμως και η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει», πρόσθεσε.

Ειδικότερα όσον αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία, υπογράμμισε τέλος ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μία ευνοϊκή λύση για το θέμα και ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν επηρεαστούν οι συντάξεις».