BACKGROUND

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ "ΣΥΝΕΝΟΧΗ" ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ



ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΡΙΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΕΙ ΣΤΟ 25% ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ...


Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης
Στον Καραμανλή ασκήσαμε πολύ σκληρή κριτική στη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του. Και να ξαναγινόταν κάποτε πρωθυπουργός, εάν ακολουθούσε τα ίδια λάθη και τις ίδιες επιλογές, πάλι την ίδια κριτική θα του ασκούσαμε και σε αυτή την περίπτωση. Αυτή είναι η δουλειά του...
δημοσιογράφου. Να είναι απέναντι στις επιλογές της εξουσίας όταν υπάρχουν σκάνδαλα και αναποτελεσματικότητα στον τρόπο διακυβέρνησης μιας υποτίθεται σύγχρονης και αναπτυγμένης χώρας, όπως η Ελλάδα. Αυτά όμως ΔΕΝ αφορά το σήμερα.
Ο Καραμανλής έχει ευθύνες απέναντι στην παράταξη που ίδρυσε ο θείος του και στην οποία ο ίδιος διετέλεσε πρόεδρος από το 1997 και μέχρι πριν από δυο χρόνια. Από εδώ και πέρα, εάν ακολουθήσει την ίδια αποστασιοποιημένη συμπεριφορά, θα θεωρηθεί συμμέτοχος στην πολιτική και εκλογική διάλυση της Νέας Δημοκρατίας.

  • Δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάθεται αμέτοχος και να μην μιλά.
  • Δεν μπορεί και δεν πρέπει να βλέπει την παράταξή του να διασύρεται και να λειτουργεί με ταπεινωτικά χαρακτηριστικά.
  • Δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηρίζει τον Σαμαρά, συμφωνώντας με ότι απαράδεκτο γίνεται στην προοπτική της συγκυβέρνησης με μια κυβέρνηση που θα έχει αντιπολίτευση μόνο από την αριστερά.
Αφού περάσουν μερικά 24ωρα για να καθίσει η σκόνη των τελευταίων εξελίξεων, ο Καραμανλής θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες σε πολιτικό και εσωκομματικό επίπεδο.
Δεν υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει να ρίξει τον Σαμαρά. Υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στον Σαμαρά, σε ποιο κόμμα είναι πρόεδρος και σε ποιο κόμμα συμμετέχει ο Καραμανλής. Εάν η εκλογική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας συρρικνωθεί στο 25% θα είναι πολύ αργά. Εάν δεν είναι ΗΔΗ αργά...