BACKGROUND

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

«ΤΟ ΑΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»


«Οι ιεροκήρυκες του Μνημονίου ασκούν ακόμη την εξ αντικειμένου αποτυχημένη πολιτική, συνεχίζουν την εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος», δήλωσε χθες ο Γιάννης Δημαράς κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θεσσαλία. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος...
Πολιτών, με αφορμή τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το θέμα της περικοπής των επικουρικών συντάξεων, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση προχωρά βιαστικά σε νέες περικοπές χωρίς να υπολογίζει τις κοινωνικές συνέπειες, ενώ η κοινωνία δεν αντέχει και άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων».
Ο Γιάννης Δημαράς πήγε στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και, όπως είπε, σχολιάζοντας το θέμα των συνεργασιών στις εκλογές, είπε ότι «διαρκώς και σε όλους τους τόνους έχουμε κοινοποιήσει ότι το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών θα κατέλθει αυτόνομο στις εθνικές εκλογές. Ηδη τα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι έτοιμα».
Σ' αυτήν την κατεύθυνση, είπε, πραγματοποιούμε συναντήσεις στις οποίες όμως δεν έχουμε καταλήξει, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τα κοινά είναι περισσότερα από ότι οι αντιθέσεις στους ενιαίους αγώνες. «Εγώ μπορώ και συνομιλώ με όλους, αλλά, δυστυχώς, όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους» πρόσθεσε με νόημα.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά για ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, δήλωσε ότι εκτιμά «τις τελευταίες δηλώσεις Σαμαρά για τις εκλογές παρότι διαφωνώ μαζί του ριζικά. Παρ' ότι δεν ψήφισε το Μνημόνιο, σήμερα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει το Μνημόνιο και καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό. Το αίτημά του για τις εκλογές με βρίσκει σύμφωνο. Είναι κάτι που ζητάω εδώ και πολύ καιρό».
Σ' ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «σήμερα ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει».
Ενώ έβαλε στο στόχαστρο και τα ΜΜΕ για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν. Οπως είπε, «δεν σας κρύβω ότι περίμενα τον τρόπο αντιμετώπισης των μέσων και τη μέθοδό τους να ποδηγετήσουν τη λαϊκή βούληση» και συνέχισε: «Δεν ξέρουν την αγάπη του κόσμου σε ανθρώπους που δεν έχουν να τους καταμαρτυρήσουν απολύτως τίποτα. Μια διαυγή πορεία, μια πεντακάθαρη πορεία σαν το γάργαρο νερό. Δεν θα τους περάσει. Θα το δείτε στις εκλογές».