BACKGROUND

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ....


Μας οδηγούν στην πτώχευση. Είναι πλέον αδιαμφισβήτητη η στρατηγική – τακτική που ακολουθούν οι «πιστωτές» - εκβιαστές – οικονομικοί δολοφόνοι της πατρίδας μας. Μέσω του PSI (βλ. δανεισμός σε Αγγλικό Δίκαιο με υποθήκευση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας), εξασφαλίζουν την απόδοσή τους σε περίπτωση που υπάρξει πιστωτικό γεγονός (πτώχευση). Μέσα από την πτώχευση, ταυτόχρονα, εισπράττουν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και παίρνουν υπό την κατοχή τους τις εμπράγματες υποθήκες του Μνημονίου Ι, αλλά και του PSI.

Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, αποκλειστικός εκφραστής των τραπεζών, των αγορών και των εν γένει δανειστών, δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο πέρα από την εξασφάλιση των «δάνειων δυνάμεων». Ο πρόσφατος εκβιασμός «ή PSI ή πτώχευση» μαρτυρά την μεγάλη αλήθεια που προσπαθούν μάταια τα φιλομνημονιακά ΜΜΕ να αποκρύψουν ή (στην χειρότερη περίπτωση) να διαστρεβλώσουν. Η χώρα οδηγείται σε πτώχευση και ταυτόχρονα η τρόικα έχει εξασφαλίσει το πλέον απίθανο: χωρίς να υπάρξει ούτε μία αντίδραση από τον Ελληνικό λαό, μέρος του οποίου αποτόλμησε να αντισταθεί με κάποιες νωχελικές και ασύντακτες κινήσεις και κατόρθωσε να περάσει το μήνυμα της μη αντίδρασης προς τους οικονομικούς τρομοκράτες.

Γιατί, όμως πτωχεύουν την Ελλάδα, αφού είναι πολύ εύκολο να την διασώσουν (με ένα στατιστικό λάθος στην τύπωση ευρώ); Στο σημείο αυτό υπάρχουν πολλές θεωρίες, οι οποίες δείχνουν να τέμνονται σε ένα σημείο: στην ύπαρξη ενεργειακού πλούτου (διαφόρων μορφών) που έχει η Ελλάδα. Η εξασφάλιση ενέργεια και μάλιστα φτηνής, για την βόρεια Ευρώπη, αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για να αποτολμήσει (μέσω του κεντρικού της άξονα, που είναι η Γερμανία), το μέχρι προχθές αδιανόητο: την κατάληψη μίας χώρας χωρίς όπλα, για την ακρίβεια μόνο με απειλές.

Τι θα γίνει στην Ελλάδα σε περίπτωση που υπάρξει πτώχευση; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς. Στον τραπεζικό τομέα τα πράγματα θα είναι πραγματικά δύσκολα, αφού θα μπούνε –το λιγότερο- περιορισμοί στην δυνατότητα ανάληψης μετρητών. Όμως, αυτό δεν αποτελεί τον κύριο όγκο του προβλήματος που πρόκειται να δημιουργηθεί. Η πτώχευση σημαίνει πως πάμπολλες επιχειρήσεις θα κλείσουν, επειδή δεν θα κυκλοφορεί ικανοποιητική ποσότητα χρήματος για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους. Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, η ανέχεια και η εξαθλίωση των πολιτών, θεωρείται δεδομένη και σύμφωνα με τους "δανειστές", επιβεβλημένη. Όμως, την ίδια στιγμή, η ανεργία θα χτυπήσει και ένα άλλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας, τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα οδηγηθούν (ήδη συμβαίνει) στην εγκληματικότητα (μεμονωμένα ή συντεταγμένα μέσα από δημιουργία συμμοριών). Αυτή η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας θα «συγκρουστεί» μοιραία με τον ιθαγενή πληθυσμό, τους γηγενείς κατοίκους της χώρας, ιδιαίτερα μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Και οι "στρατοί" γι αυτή την σύγκρουση, άρχισαν ήδη να δημιουργούνται...

Και ακριβώς αυτή την σύγκρουση επιδιώκει η αναλγησία, η προκλητικότητα και η γενικότερη θρασύτητα των μέτρων που απαιτούν οι «δανειστές» μας. Κι αυτό επειδή η σύγκρουση θα αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το πρόβλημα (που είναι η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και σύσσωμο το υπόλοιπο κοινοβουλευτικό σύστημα που αποδέχεται ποικιλοτρόπως συνεργαζόμενο την οικονομική –και όχι μόνο- δολοφονία της χώρας) και θα «γεννήσει» την ανάγκη υψηλότατης και αδιάκριτης κυβερνητικής βίας, φυσικά για το καλό της χώρας!!! Η απόλυτη καταστολή, η αιματοχυσία και η επιβολή ενός ιδιότυπου πλέον καθεστώτος, το οποίο θα λειτουργεί για να εξυπηρετεί εκείνους που βιάζουν και δολοφονούν την χώρα, είναι και ο τρόπος μέσω του οποίου θα εξασφαλίσουν οι «δάνειες δυνάμεις» μία -αρκετά μεγάλη χρονικά- περίοδο για να απορροφήσουν από την Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότερα μπορέσουν.

Όσο για εκλογές; Αυτό είναι ένα «ανέκδοτο» που σερβίρεται ενίοτε, προκειμένου να πεισθούν οι καναπεδάτοι ιθαγενείς της χώρας, πως «σύντομα» θα μπορέσουν να πούνε την δική τους γνώμη, χωρίς να χρειαστεί να βγούνε στους δρόμους (με χημικά, ξύλο από τα ΜΑΤ και τα άλλα γνωστά καθεστωτικά…).

Σε όλα αυτά υπάρχει απάντηση; Υπάρχει τρόπος για να μην συμβούν; Νομοτελειακά ίσως να επιβάλλεται να περάσουμε από το "καμίνι" που μας ετοίμασαν. Όμως, εάν μπορέσουμε να ενωθούμε, να συσπειρωθούμε, να συνταχθούμε, να αντισταθούμε και να περάσουμε στην ανατροπή των θρασύτατων σχεδίων των οικονομικών δολοφόνων και των υπαλλήλων τους, τότε, ναι... έχουμε ελπίδα να αυτοδιαχειριστούμε την πατρίδα μας και με εμπειρία από τα λάθη του παρελθόντος να επανακάμψουμε... Αυτά όμως, απαιτούν την ένωση όλων μας σε έναν κοινό σκοπό. Και εάν ο σκοπός υφίσταται ήδη, η ένωση μάλλον απέχει μακρά. Έχουν φροντίσει γι αυτό οι λάθρα κρατούντες την εξουσία...


Κωνσταντίνος