BACKGROUND

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙ... ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Γράφει ο Σωτήρης Μ. Τζούμας
(επικοινωνιολόγος)
Κι ενώ μέχρι χθές ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σταθερός και αμετάκλητος όταν έλεγε..."πάμε για εκλογές το ταχύτερο δυνατό",εδώ και δύο μέρες, όλα δείχνουν οτι η agenda του Προέδρου της ΝΔ, έχει αλλάξει! Οι εκλογές δεν υπάρχουν πια στο λεξιλόγιό...
του... Ακόμη και στο περίφημο διάγγελμα που απεύθυνε προς τον ελληνικό λαό,λίγο μετά τις 20.00 χθές το βράδυ=για να πετύχει,προφανώς, εθνική τηλεοπτική κάλυψη=οι εκλογές πέρασαν ακροθιγώς στο μήνυμα και σε ένα μόνο σημείο..Τόσο ακροθιγώς που ελάχιστοι το κατάλαβαν....

Τι είναι αυτό που έκανε τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει..."γαργάρα"τις εκλογές?
Μήπως το γεγονός οτι οι μετρήσεις δείχνουν, τον τελευταίο καιρό, τη ΝΔ σε κατιούσα,ανάλογη με εκείνη του ΠΑΣΟΚ?
Μήπως γιατί το όνειρο της αυτοδυναμίας έδυσε πριν να ανατείλει?
Μήπως γιατί τα μικρά και καθαρώς αντιμνημονιακά κόμματα,κερδίζουν έδαφος εις βάρος των μεγάλων ενδοτικών κομμάτων?
Μήπως γιατί ο λαός, που καλείται να πληρώσει τα σπασμένα, τόσων και τόσων κυβερνήσεων από το 1974 και εντεύθεν,θα κάνει αυτή τη φορά την..υ π έ ρ β α σ η,και θα ψηφίσει μικρότερα κόμματα,κάτι που εναγωνίως ζητούσε ο κ.Σαμαράς, από τα χρόνια της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ...?
Και ο λαός μπορεί να αργεί,μα δεν λησμονεί...Δίνει την απάντησή του ,έστω και καθυστερημένα...Και η απάντηση αυτή,ενδέχεται να είναι και εκδίκηση...που σερβίρεται πάντα ως κρύο πιάτο!
Και ο Αντώνης Σαμαράς,που έχει ψηθεί μέσα στην πολιτική κουλτούρα και ο,τι αυτή συνεπάγεται,δεν θέλει να έλθει αντιμέτωπος με αυτή τη διάθεση του ελληνικού λαού!

Η αλλαγή σχεδίου από τον Αντώνη Σαμαρά και η μεταφορά της agenda, σε μια πιο ακίνδυνη και light θεματολογία, σημαίνει οτι τα νέα που καταφθάνουν στη Συγγρού,δεν είναι τα καλύτερα για να κάνουν τις εκλογές θέμα πρώτης προτεραιότητας!

Πρώτον,οι ακραιφνείς νεοδημοκράτες,η μεγάλη και ακένωτη αυτή δεξαμενή που χάρισε τη νίκη της προεδρίας στον Σαμαρά,όταν έσπευσαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες να ψηφίσουν για νέο αρχηγό,μετά την πανωλεθρία των εκλογών του 2009,παρά την πίστη στο κόμμα και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά,είναι βαθύτατα απογοητευμένοι!Μπορεί να μην.."αλλαξοπιστήσουν",έτσι εύκολα,αλλά από το θυμό και την οργή που έχουν αλλά και την απογοήτευση που κουβαλούν,όλα είναι πιθανά!

Οι πληροφορίες που έχουμε μέσα από τη Συγγρού, είναι οτι τις μέρες αυτές, δεν προλαβαίνουν να απαντούν στα τηλεφωνήματα που δέχεται το κόμμα,για να εξηγούν την αλλαγή στάσης από τον κ.Σαμαρά,ο οποίος μέχρι χθές κρατούσε τη σημαία του αντι-μνημονίου κι έγινε ξαφνικά --κατά δήλωση μάλιστα του ιδίου του κ.Σαμαρά--"διαπραγματευτής".....του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2.

Δίπλα σε αυτούς και οι υπόλοιποι απογοητευμένοι Ελληνες--είτε αυτοί που ανήκαν μέχρι χθες στο ΠΑΣΟΚ κι ένιωσαν προδομένοι,είτε αυτοί που φλέρταραν με το ΛΑΟΣ και την ποικιλία των πολιτικών απόψεων που εκφράζει ο κ.Καρατζαφέρης-- σίγουρα όλοι αυτοί δεν ανήκαν στη ΝΔ,αλλά ένιωσαν το Σαμαρά ως τη μοναδική ελπίδα,μπροστά στο αδιέξοδο που δημιούργησε ο Γιωργάκις και η ακριβοπληρωμένη παρέα του και ο κ.Καρατζαφέρης και η υποχώρησή του στο...ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ολοι αυτοί, ξαφνικά βρέθηκαν με τη γεύση της προδοσίας στα χείλη τους και από τον Σαμαρά...

Και αυτή η ομάδα ψηφοφόρων,οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι, ή οι λεγόμενοι επαμφοτερίζοντες,είναι αυτοί που δίνουν την εξουσία της κυβέρνησης σε ένα κόμμα!

Ολα αυτά βλέπει και μελετά ο κ.Σαμαράς και οι επιτελείς του και γιαυτό όλα δείχνουν οτι κάνει αναγκαστική αλλαγή σχεδίου και μεταφέρει τις εκλογές εν ευθέτω χρόνω!

Γιατί ξέρει οτι οι εκλογές όποτε έλθουν αυτές,πρέπει να αναδείξουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα και μάλιστα αυτοδύναμο.Αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε με την φθορά που έχουν πάρει τα πολιτικά μας πράγματα, η θέση του κ.Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος, θα είναι πολύ δυσχερής έως επισφαλής.

Ηδη τον περιμένουν οι καλοθελητές στη γωνία.Κάποιοι ανεγκέφαλοι μάλιστα,μέσα στο κόμμα,οι οποίοι μάλιστα, ανήκουν στον στενό πυρήνα του Αντώνη Σαμαρά,άρχισαν να παραγγέλνουν μετρήσεις για εκλογές με άλλη ηγεσία στο τιμόνι του κόμματος!

Κι αν αυτά γίνονται τώρα,φαντασθείτε τι έχει να γίνει αν ο κ.Σαμαράς χάσει ήδη μία εκλογή!...Από την επομένη θα αρχίσει η απο-Σαμαροποίηση της ΝΔ.Και αυτό ο κ.Σαμαράς το γνωρίζει πολύ καλά και γιαυτό προστατεύει τα νότα του!

Τι πρέπει να κάνει ο κ.Σαμαράς για να απαλλαγεί από την οργή του αναθέματος τούτου?

Να διαχωρίσει ε δ ώ και τ ώ ρ α,τη θέση του από την Κυβέρνηση Παπαδήμου...Ο,τι ήταν να κάνει το έκανε...ο,τι ήταν να προσφέρει,το πρόσφερε!Οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας είναι αχόρταγοι και έχουν κακές διαθέσεις κατά της Ελλάδος.Πολύ σύντομα θα ζητήσουν και τη λήψη νέων μέτρων.Τι θα κάνει τότε ο κ.Σαμαράς?Μα τότε,σε τι θα ενδιαφέρει από τον κ.Παπανδρέου,που δεν καταλάβαινε τι έκανε και μετά από κάθε ταξίδι του στις Βρυξέλλες με τον ανεκδιήγητο κ.Παπακωνσταντίνου,,ερχότανε με ένα νέο πακέτο υπό μάλης!Το οτι δεν είναι ο κ.Σαμαράς,στην παρούσα φάση Πρωθυπουργός δεν τον σώζει,δεδομένου οτι η ευθύνη και το κόστος, επιμερίζονται εξίσου, σε όλους τους εταίρους της υπηρεσιακής κυβέρνησης Παπαδήμου!

Ο κ.Σαμαράς,αν σέβεται τον εαυτό του και τον λαό που τον ψήφισε και ο οποίος μέχρι στιγμής,τον ακολουθεί τυφλά,δεν θα πρέπει να βρίσκεται,την επόμενη φορά,σε μία ανάλογη διαπραγμάτευση, στην ίδια άχαρη θέση του.."διαπραγματευτή",αν θέλει μετά από αυτό τον ορυμαγδό, να έχει μέλλον και να μπορεί να ζητήσει από το λαό να του δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσει τον τόπο!

Τίποτα δεν είναι δεδομένο και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο..Και αυτό ο κ.Σαμαράς,μετά από αυτά που έπαθε στον πολιτικό του βίο, και από τα οποία --ελπίζουμε-- έμαθε, το γνωρίζει πολύ καλά!