BACKGROUND

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: «Η ΧΩΡΑ ΔΕΘΗΚΕ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ»



Με το νέο μνημόνιο «η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα», υπογράμμισε η Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της, υποστηρίζοντας ότι, με τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου, παραιτηθήκαμε από την ασυλία μας ως προς την πιθανή κατάσχεση περιουσίας της χώρας. Η Λούκα Κατσέλη...
ισχυρίστηκε πως ακόμη και τώρα υπάρχει εναλλακτική λύση, καθώς η Ελλάδα έχει ένα διαπραγματευτικό ατού, αφού κανείς δεν θέλει να χρεοκοπήσει η χώρα.

«Για το 2012 - 2015» τόνισε, «χρειάζεται ένα πρόγραμμα, που θα έχει μέτρα, τα οποία δεν θα οδηγούν στην ύφεση. Μέτρα σαν και αυτά που υπάρχουν στο νέο μνημόνιο αντιστρατεύονται το ίδιο το πρόγραμμα, τόσο το ΔΝΤ όσο και η τρόικα λένε πως το χρέος θα εξαρτηθεί από το κόστος δανεισμού αλλά και από τους ρυθμούς ανάπτυξης... Με μειώσεις μισθών και απολύσεις προβλέπω ότι η ύφεση θα είναι πάνω από 6% ή 7%».

Παράλληλα, εξέφρασε το ερώτημα: «Τι θα γίνει σε περίπτωση που σε έναν χρόνο δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε κάποιες από τις οφειλές μας; Δώσαμε λευκή επιταγή με το αγγλικό δίκαιο και το δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Οι νομικοί λένε ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση της περιουσίας που ανήκει στο δημόσιο ή στην Τράπεζα της Ελλάδας» σημείωσε η πρώην υπουργός.