BACKGROUND

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟΥ BLOG TO ΚΑΓΚΕΛΟ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, εκτός από την πολιτική απορρήτου, η Google αλλάζει και την πολιτική της όσον αφορά τα blogs. Όλα τα blogs που ανήκουν στην πλατφόρμα blogspot.com θα αλλάξουν αυτόματα τον επόμενο μήνα domain και θα έχουν την κατάληξη της χώρας απο την οποία βγαίνουν - από όπου δηλαδή πραγματοποιούν τις αναρτήσεις τους.
Τα blogs λοιπόν που βγαίνουν στην Ελλάδα και είναι της Google από την 1η Μαρτίου θα έχουν την κατάληξη blogspot.gr. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως οι κανόνες λειτουργίας τους θα ορίζονται από την ελληνική νομοθεσία. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις ανάμεσα στους Έλληνες bloggers οι οποίοι διατείνονται πως κάτι τέτοιο θα προκαλέσει "φίμωση" των ιστότοπων τους, καθότι δε θα μπορούν να μιλούν ελεύθερα όπως μέχρι τώρα υπό τον φόβο της σύλληψης. 

Η Google αναφέρει ότι με τη νέα της πολιτική προσπαθεί να πετύχει μία λεπτή ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις μιας περιοριστικής εθνικής νομοθεσίας (π.χ. από ένα καταπιεστικό καθεστώς) και στον μικρότερο δυνατό περιορισμό του ψηφιακού περιεχομένου σε παγκόσμιο επίπεδο.