BACKGROUND

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΥΕS MEN

Γράφει ο Γ. Παναγόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός
(Τορόντο Καναδά)
Αγαπητό Fimotro,
Βρίσκομαι αυτό τον καιρό στο Toronto, και κοιτώντας την διεθνή ειδησεογραφία στα νέα του CBC, οι εικόνες που έπαιξαν στην τηλεόραση χθες ήταν οι εξείς: Το πολικό ψύχος στην Ευρώπη, η κατάσταση στην Συρία, και οι Ματατζήδες να...
δέρνουν διαδηλωτές στο Σύνταγμα.. Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό αυτή την στιγμή. Μιας χώρας ταλαίπωρων που κυβερνώνται από μια σιδερόφρακτη ολιγαρχία τύπου Μουγκάμπε, που κρυμμένη πίσω από τα ματ και τον φράκτη τις βουλής, νομοθετεί ότι την διατάζουν και δέρνει οποιον διαφωνεί.

Η χθεσινή τραγελαφική ατέλειωτη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών προκειμενου να “συμφωνήσουν σε όλα”, επιβεβαίωσε ότι οι κύριοι αυτοί είναι αδίστακτοι, αποφασισμένοι, και ότι έχουν κάνει τις επιλογές τους προ πολλού, ως προς το που ανήκουν, και για ποιον δουλεύουν. Ποσώς τους ενδιαφέρει αν ξεφτιλίζονται οι ίδιοι, η αν ξεφτιλίζουν την χωρα, τους θεσμούς, την δημοκρατία, και τους ιδιους τους Έλληνες. Όσο για τον διαρκή εκφοβισμό “καθίστε να σας γδάρουμε μην χρεοκοπήσουμε και μας πετάξουν έξω” απλά θα επισημάνω δυο αλήθειες: Η “χρεοκοπία” είναι ένα νομικό status, που ναι μεν έχει κάποιες συνέπειες αλλα προστατεύει επίσης τον χρεοκοπημένο από πιστωτές κοράκια. Και δεύτερον, το 75% του Ελληικού χρέους βρίσκεται σε ευρωπαϊκά χερια. Βγάλτε τα συμπεράσματα μονοι σας ποιος θα υποστεί τις χειρότερες συνέπειες από την χρεοκοπία μας και ποιούς προστατεύουν οι αξιότιμοι "yes men" πολιτικοί αρχηγοί μας, και ο “αντιστασιακός” πρόεδρος της δημοκρατίας μας, που έπρεπε να τους είχε σχολάσει από καιρό, η να έχει παραιτηθεί ο ίδιος.

Καλή δύναμη σε όλους