BACKGROUND

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΑΙΡΝΟΥΝ Π Ρ Ο Σ Ω Ρ Ι Ν Α ΠΙΣΩ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΩΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΠΙΣΩ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων που δεν ξέρουν πλέον τι να πιστέψουν και πώς να φερθούν. Στην αρχή άκουσαν τις διαβεβαιώσεις και πήγαν και τους δήλωσαν. Ύστερα πληροφορήθηκαν με έκπληξη ότι αυτό θα τους...
κοστίσει στην Εφορία. Σήμερα είχαμε νέο επεισόδιο στο σίριαλ. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου μιλώντας στην Κοινωνία ώρα Mega εξέφρασε την πρόθεσή του να εισηγηθεί την απόσυρση της διάταξης, βάσει της οποίας επιβαρύνονται φορολογικά όσοι έχουν ήδη τακτοποιήσει αυθαίρετους χώρους.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι αύριο κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο, θα προτείνει την απόσυρση της διάταξης για λόγους αξιοπιστίας του κράτους, όπως είπε, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο παρότι είναι σωστή η ρύθμιση», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει ότι τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν στις σοφίτες, τα πατάρια και τα υπόγεια των κατοικιών των φορολογούμενων, που τακτοποιήθηκαν με το νόμο για τα αυθαίρετα, θα συνυπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης.