BACKGROUND

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΗΛ ΠΡΟΧΟΡΟΦ



«Ανοιγμα» για συνεργασία... στον δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Προχόροφ έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Λίγες ημέρες μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ο Πούτιν κάλεσε τον επιχειρηματία, που κατέλαβε την τρίτη θέση εκπλήσσοντας τους παρατηρητές, να συμμετάσχει στην...
κυβέρνηση. «Ανοιγμα» για συνεργασία... στον δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Προχόροφ έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Λίγες ημέρες μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ο Πούτιν κάλεσε τον επιχειρηματία, που κατέλαβε την τρίτη θέση εκπλήσσοντας τους παρατηρητές, να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον Πούτιν «ο Προχόροφ είναι ένα σοβαρό πρόσωπο, ένας καλός επιχειρηματίας που θα μπορούσε να είναι χρήσιμος μέσα στην κυβέρνηση εάν εκείνος το επιθυμούσε».
Ωστόσο, ο 46χρονος επιχειρηματίας -ο οποίος είναι αλήθεια ότι είχε αποφύγει να επιτεθεί άμεσα στον Πούτιν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας- είχε δηλώσει πως δεν επρόκειτο να δεχθεί οποιαδήποτε θέση του προσφερόταν σε μια κυβέρνηση υπό τον Πούτιν ανακοινώνοντας παράλληλα την ίδρυση νέου κόμματος.
Γνωστός για τους μέχρι πρόσφατα στενούς δεσμούς του με το Κρεμλίνο, η υποψηφιότητα Προχόροφ είχε προκαλέσει καχυποψία σε αρκετούς αναλυτές, που τόνιζαν ότι «ίσως πρόκειται για αντιπερισπασμό» από τον ίδιο τον Πούτιν, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που τονίζουν ότι φιλοδοξεί να καλύψει τον «φιλελεύθερο χώρο» και υπενθυμίζουν ότι ο 46χρονος δεν δίστασε να απομακρυνθεί από το Κρεμλίνο, όταν το τελευταίο προσπαθούσε να καθοδηγήσει τις αποφάσεις του στο μικρό δεξιό κόμμα Πράβαγιε Ντίλο, στο οποίο τον είχαν «θέσει επικεφαλής».