BACKGROUND

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΑΜΙΝΗΣ AΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

AΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΧΟΥΝΤΟΚΑΜΙΝΗΣ!


Το δικαίωμα να απαγορεύει διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας δίνει στην Αστυνομία ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με πρόταση νόμου που παρουσίασε τη Δευτέρα (2/4). 
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, οι διοργανωτές της διαδήλωσης υποχρεούνται να ειδοποιήσουν...
τις αρχές τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της, ενώ αναλαμβάνουν την ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει.

Επιπλέον, δίνει το δικαίωμα στον γενικό αστυνομικό διευθυντή να απαγορεύσει μια διαδήλωση, μετά από εξέταση του προέδρου πρωτοδικών, αλλά και μετά από μια απλή γνωμοδότηση του δημάρχου

Σύμφωνα με το tovima.gr, ο κ. Καμίνης δεν διευκρίνισε κάτω από ποιες συνθήκες και για ποιους λόγους θα απαγορεύεται μια συνάθροιση διαδηλωτών, ωστόσο είπε γενικά ότι θα προχωρεί στην απαγόρευση τους αναπειλείται η κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής

Επιπλέον έσπευσε να αποδώσει την πλήρη ευθύνη για την έκβαση της διαδηλώσης στους ίδιους τους διοργαντωτές. 

Μάλιστα, οι τελευταίοι θα αποζημιώνουν όσους έχουν υποστεί βλάβη στη σωματική ακεραιότητα τους και στην ιδιοκτησία τους εξαιτίας της διαδήλωση, ενώ μπορεί να απαλλαχθεί μόνο αν αποδείξει ότι είχε λάβει όλα τα μέτρα για την αποτροπή της ζημιάς. 

Ο δήμαρχος τόνισε ότι με την πρόταση νόμου αυτή θα αποκλείεται ρητά η χρήση χημικών από την Αστυνομία, ενώ οι ολιγάριθμες διαδηλώσεις θα έχουν το δικαίωμα να κινούνται στην άκρη του οδοστρώματος ή στο πεζοδρόμιο.