BACKGROUND

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

TΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Immagine di copertina
 
Πορευόμαστε την τελευταία εβδομάδα των εκλογών με πολύ …χαβαλέ – όπως βλέπω στο διαδίκτυο- πολλά
Αναρωτιέμαι: Αν οι Γερμανοί ήθελαν πράγματι να μείνουμε στην ευρωζώνη και να συνεργαστούμε μαζί τους στην υλοποίηση ενός «καλύτερου Μνημονίου», θα έβαζαν τους Financial Times της Γερμανίας και την κίτρινη Bild να δημοσιεύσουν στα ελληνικά, δύο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ- για τους έλληνες πολίτες- επιστολές;
Θέλουν να μας ‘’κατατρομάξουν’’ η επιδιώκουν την οργή μας για άλλους λόγους που εκείνοι...
ξέρουν καλύτερα; Όπως και να ‘χει προσερχόμεθα να ψηφίσουμε μέσα σε καταιγιστικές ριπές τρομοκρατικών και εκφοβιστικών δηλώσεων που πιστεύω ότι δεν έχουν ξαναγίνει στην μεταπολεμική ιστορία τη Γηραιάς Ηπείρου. Μας απειλούν ότι θα μας διώξουν σε δευτερόλεπτα, εάν δεν σχηματίσουμε κυβέρνηση που τους αρέσει και ταυτόχρονα αφήνουν να εννοηθεί ότι είμαστε ο ομφαλός της παγκόσμιας οικονομίας και συνεπώς, έτσι και φύγουμε από το ευρώ, θα ‘τιναχθεί στον αέρα το παγκόσμιο οικοδόμημα’’… Τρέμουν στην ιδέα ότι μετά από εμάς θα εκραγεί η Ισπανία και η Ιταλία; Ακόμη και ο Ισπανός Πρωθυπουργός Ραχόι προέβη σε …συστάσεις προς τον ελληνικό λαό. Η κυρία Λαγκάρντ, ανακάλυψε ότι μπορεί να ανανεωθεί, να επιμηκυνθεί το Μνημόνιο, αλλά ΜΕΤΑ από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ ξ κ. Μέρκελ παρέμεινε παγερά στα ίδιες θέσεις, δηλώνοντας πως οτιδήποτε και εάν προκύψει από τις ελληνικές κάλπες, θα πρέπει να τηρήσει πιστά τις δεσμεύεις της και να ακολουθήσει έτσι πλήρως τον ίδιο δρόμο της υποταγής στα κελεύσματα της γερμανικής καγκελαρίας.
Βέβαια οι συνεργάτες της κυρίας Μέρκελ λένε ότι ‘’η Καγκελάριος δεν κάνει συστάσεις σε πολίτες φίλων χωρών για το τι πρέπει να ψηφίσουν’’, αλλά αμολάει τα πειθήνια όργανα της ‘’ελεύθερης δημοσιογραφίας’’, να χύνουν άφθονη χολή σε βάρος των ελλήνων ψηφοφόρων, και να τους τρομοκρατούν, προκειμένου να τους καθοδηγήσουν για το πώς θα ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα!!!! Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, οι Ούνοι, να αμφισβητούν εμμέσως πλην σαφώς- το δικαίωμα της ελεύθερης ψήφου, λέγοντας ότι «εάν θέλετε να έχετε γεμάτα τα ΑΤΜ των τραπεζών από τα δικά μας λεφτά, πρέπει να επιλέξετε και όχι να …ψηφίσετε»(!) Μιλάμε για την απόλυτη πολιτική βαρβαρότητα της σύγχρονης εποχής που συνιστά ηθική και φυσική αυτουργία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!
Φίλες και φίλοι, θεωρώ βέβαιο (απ’ όσα μαθαίνω) ότι αυτή τη φορά έστω και με δυσκολία θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Για την ακρίβεια συγκυβέρνηση. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι συζητώντας με όλους αυτούς τους ΔΗΘΕΝ εταίρους στα πλαίσια της ΔΗΘΕΝ ευρωπαϊκής Δημοκρατίας που διαμορφώνουν και επιβάλλουν οι αγορές, δεν πρόκειται να λύσουμε άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν από την φοβερή ανθρωπιστική κρίση στη πατρίδα μας. Πρέπει οπωσδήποτε, όποιο πολιτικό σχήμα και να προκύψει, να ρίξει το βάρος του σε έναν φορέα εθνική αλληλεγγύης που θα αντιμετωπίζει άμεσα και έξω από το μπάτζετ του Μνημονίου οξεία κοινωνικά προβλήματα, όπως αυτά που προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες με τους καρδιοπαθείς και τους καρκινοπαθείς. Και γι’ αυτό σας καλώ να πάρετε μέρος και να πλαισιώσετε το πολιτικό φόρουμ ΕΛΛΑΔΑ –ΕΑΜ και τις δράσεις τους που θα ανακοινώσουμε πολύ σύντομα. Εμείς προωθούμε την ιδέα και περιμένουμε από εσάς αλλά και από τους πολιτικούς φορείς να συμπράξουν, στην δημιουργία ενός οργανισμού που θα δράσει ΑΜΕΣΑ για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.